Afgelopen  zondag werd in de landbouwhal van Thomas More de tweede editie van de Geelse Dierendag georganiseerd. Met meer dan 1500 bezoekers, de aanwezigheid van minister van dierenwelzijn Ben Weyts, 38 standhouders en een dag gevuld met demonstraties kan deze tweede dierendag een groot succes genoemd worden.

De standhouders waren van allerlei pluimage. Dierenrechtenorganisaties vonden hun plek naast dieren-opvanginitiatieven. Bezoekers konden hun licht opsteken bij een infostand over vleermuizen, of kennis maken met de studieafdeling dierenzorg van KOGEKA. Verschillende standhouders boden originele en nuttige dierenspullen te koop aan. Opvallend waren de wintertaartjes voor vogels. De Plantaardige Kok zorgde voor heel wat lekkers en Thomas More boodt appels en peren aan.

Centraal in de landbouwhal stonden doorheen de dag verschillende demonstraties gepland. De Holvense Hondenschool bracht een wervelende hondenshow met diverse sketches. Twee oud- leerlingen van KOGECA tekenden voor een indrukwekkende voorstelling met paarden. Ook de vertoning met politiehonden kon op veel bijval rekenen. De Stedelijke Basisscholen De Burgstraat en Zammel wonnen de creawedstrijd die was uitgeschreven naar aanleiding van de dierendag. De leerlingen van beide scholen mogen zich verheugen op een doggy-dance op de speelplaats.

In primeur werd de sticker ‘Red mijn huisdier’ voorgesteld. Op de sticker kan je aangeven welke huisdieren je hebt en hoeveel, en op welk telefoonnummer je te bereiken bent. Door de sticker op een zichtbare plaats aan te brengen, weten de veiligheidsdiensten waar ze rekening mee moeten houden bij een interventie in je woning. De voorraad ging snel van de hand en nu al heeft de organisatie tientallen vragen binnen gekregen van organisaties en particulieren tot ver buiten Geel.

Minister van dierenwelzijn Ben Weyts tekende present op de Geelse Dierendag en wisselde gedachten uit met standhouders en bezoekers. Ook Gaia-kopstukken Michel Vandenbosche en Ann Degreef brachten een bezoek. De Geelse Dierendag is een initiatief van de Adviesraad Dierenwelzijn van de stad Geel, in samenwerking met talrijke vrijwilligers