Principiële goedkeuring oprichting Bijzonder Comité voor de Sociale dienst : de Vlaamse Regering wenst de OCMW's te integreren in de gemeenten. OCMW en gemeente gaan met andere woorden samengaan tot één organisatie. Dit is een ingewikkeld proces waar zowel het OCMW van Nijlen als het gemeentebestuur al enige tijd mee bezig zijn.

Een van de belangrijke keuzes die daarbij gemaakt moeten worden, gaat over de manier waarop er omgegaan wordt met individuele hulpaanvragen van inwoners. De gemeenteraad kiest er principieel voor om te werken met een bijzonder comité voor de sociale dienst, dit onder voorbehoud van een gunstig advies van de OCMW raad.

De keuze voor een bijzonder comité zorgt enerzijds voor een geïntegreerd sociaal beleid, maar garandeert anderzijds een neutrale behandeling van de individuele hulpaanvragen met respect voor de persoonlijke levenssfeer.

Complex project Kessel-Station

In een gebied van 2,2 hectare nabij de dorpskern van Kessel-Station en nabij het station (gelegen tussen Lindekensbaan en de spoorweg) wil de gemeente een project ontwikkelen waar bedrijvigheid verweven wordt met wonen. Via deze actieve gebiedsontwikkeling wil de gemeente de kern van Kessel-Station versterken en nieuw leven inblazen.

Gezien het belang van het project volgt de gemeente de procedure van het decreet complexe projecten van de Vlaamse Overheid. Deze nieuwe procesaanpak bestaat uit vier fases: de verkenningsfase, de onderzoeksfase, de uitwerkingsfase en de uitvoeringsfase.

De gemeenteraad keurt nu de startbeslissing goed waardoor de onderzoeksfase kan starten. Dit houdt in dat het beste alternatief gefilterd wordt uit een brede waaier van alternatieven. De inhoud van de startbeslissing wordt actief gecommuniceerd via de website van de gemeente (www.nijlen.be/bouwen-en-renoveren.html) en de website complexe projecten (http://www.complexeprojecten.be)

Nieuwe voorrangsregel Guido Gezellestraat

Over de volledige lengte van de Guido Gezellestraat wordt een nieuwe voorrangsregel ingevoerd. Verkeer in de Guido Gezellestraat heeft voorrang op het verkeer uit alle zijstraten die op de Guido Gezellestraat uitkomen.