Zaterdagmorgen wordt om 9u in het crematorium Pontes in Turnhout afscheid genomen van de 23-jarige Simon Verdonck, speler van VC Herentals. Die overleed zondag aan de gevolgen van hartfalen tijdens de wedstrijd Antonia-VC Herentals van zaterdagavond.

Vrijdagavond is er gelegenheid tot groeten in het Funerarirum Van Hove, Grote Markt 42, Westerlo. Daar kan een laatste groet gebracht worden tussen 19.30u en 20u.

Maandag kwamen spelers en bestuur van VC Herentals samen om af te spreken hoe ze hun ploegmaat een gepast afscheid kunnen geven. De training van dinsdagavond is vervangen door een bezinningsmoment. De spelers krijgen er begeleiding van mensen van Slachtofferhulp.

Verslagenheid clubs groot

De verslagenheid bij de clubs in eerste provinciale is na het wegvallen van Simon Verdonck erg groot. Het is de tweede erg gewaardeerde voetballer die op een maand tijd bij een club wegvalt. Een maand geleden verongelukte Tim Gorris, speler van White Star, enkele uren na de wedstrijd tegen... VC Herentals.

Het clubbestuur  van White Star reageert ingetogen. "Enkele weken geleden liep Simon nog samen met onze Tim over het veld", klinkt het bij White Star. "Hoewel onder totaal verschillende omstandigheden, toch hebben beide onverwachte en dramatische overlijdens één zaak gemeen... ongeloof en een immens verdriet."

Plaats geven

Ook hier ging met Simon een warm en opgewekt persoon heen."Het bestuur van White Star geeft haar collega's van VC Herentals nog tips mee. "Vanuit onze jammerlijke ervaring kunnen we alleen maar zeggen, kruip wat dichter bij elkaar en steun elkaar in het verdriet.

Praat over de mooie dingen die je met Simon hebt meegemaakt. Geef hem een onvergetelijk afscheid dat zal helpen om dit zware verlies te verwerken. Geef zijn nagedachtenis een plaats in je hart en maak zijn plaats zichtbaar in jullie accommodatie."