Umicore werd woensdag tot nummer één gekroond van de Global 100 meest duurzame bedrijven ter wereld index.

Deze ranglijst wordt sinds 2005 jaarlijks gepubliceerd door Corporate Knights, een onafhankelijk onderzoeksbedrijf uit Toronto (Canada) met specialisatie in media en investeringen.

Marc Grynberg, CEO van Umicore, was verheugd en beschouwde deze erkenning als een stimulans voor Umicore’s verdere engagement voor duurzame ontwikkeling in het kader van haar ‘Vision 2015’-bedrijfsstrategie.

"Umicore heeft substantieel geïnvesteerd in schone technologieën zoals autokatalysatoren en materialen voor herlaadbare batterijen. Daarnaast ondersteunt onze unieke recyclagetechnologie een gesloten kringloopbenadering.

Met onze producten en diensten leveren wij een bijdrage aan de aanpak van wereldwijde uitdagingen zoals grondstoffenschaarste, schone mobiliteit en duurzame opwekking en opslag van energie. We vervolledigen dit alles met ambitieuze doelstellingen om onze maatschappelijke en milieuprestaties nog te verbeteren.”

“Erkend worden als meest duurzame onderneming is voor ons bovenal een aansporing om onze activiteiten op duurzame wijze verder te doen groeien. We hebben nog heel wat werk voor de boeg, maar deze erkenning toont aan dat we op de juiste weg zijn", stelt Marc Grynberg.
Corporate Knights gebruikt zijn vlaggenschip, de Global 100-ranglijst, en de achterliggende onderzoeksmethode om duurzame investeringsstrategieën met investeerders te bestuderen.

Sterke duurzaamheidsprestatie
Corporate Knights gaf aan dat Umicore de koppositie in de Global 100 van 2013 veroverde dankzij haar sterke duurzaamheidsprestatie over de hele lijn.

Corporate Knights verzamelde voor dit project vooral data via Bloomberg en ook via directe contacten met de 350 ondernemingen die de shortlist haalden.

Deze bedrijven werden geselecteerd uit zo’n 4000 globale middelgrote en grote ondernemingen.

Umicore was één van de twee Belgische ondernemingen in de wereldwijde top 100.