Als enige gemeente in Europa beschikt Mol over drie golfterreinen met drie succesvolle clubs die elk hun eigenheid hebben. Om deze unieke toeristische troef extra in de verf te zetten, organiseren de drie clubs op zondag 30 juli samen een bijzondere wedstrijd waarbij de deelnemers op één dag in totaal 27 holes op de drie terreinen spelen.

Van elke club doen er maximum twintig spelers mee, waarbij aan het einde van de dag één club als sportieve winnaar wordt uitgeroepen.

De drie clubs hebben elk een eigen karakter en liggen mooi verspreid in onze uitgestrekte gemeente. In het noorden in Postel vinden we Steenhoven Golf & Country Club, goed voor 18 holes prachtig ingepast in deze weidse omgeving.

In Rauw, het oosten van Mol, ligt de Kempense Golfclub. Deze club met een parkbaan van eveneens 18 holes pronkt met een gloednieuw clubhouse en driving range.

In de bossen van Achterbos vinden we Golfclub Nuclea. Deze club telt 9 eerder compacte holes, wat bijzonder veel technische behendigheid vereist van een golfspeler. Golf zit de laatste jaren in heel Vlaanderen stevig in de lift. Ook de clubs in Mol hebben fors aan leden gewonnen.

Mol als golfmekka
Om Mol als golfmekka van Vlaanderen nog sterker op de kaart te zetten, slaan de drie clubs deze zomer de handen in elkaar voor een bijzondere wedstrijd. Elke club vaardigt maximum twintig leden af die deelnemen in teams van twee spelers.

In groepjes van vier – een 'flight' genaamd – spelen alle teams eerst 9 holes op de Kempense Golfclub in Rauw. Vervolgens rijdt elke flight meteen naar Golfclub Nuclea waar de volgende 9 holes worden betwist. De wedstrijd eindigt met nogmaals 9 holes op Steenhoven Golf & Country Club in Postel. Nadien worden de winnende club én het winnende team bekendgemaakt. Na de sportieve veldslag verbroederen de deelnemers met een diner.

Enorme toeristische troef
Het gemeentebestuur beschouwt de aanwezigheid van de drie golfclubs als een enorme troef. Allereerst vormen de drie terreinen samen één van onze belangrijke toeristische trekpleisters waarbij golfspelers uit binnen- en buitenland zich meerdere dagen na elkaar op verschillende terreinen kunnen uitleven. Dit aanbod zorgt voor heel wat extra toeristische overnachtingen in onze hotels, B&B's en vakantieparken.

Daarnaast bieden de drie clubs ook aan onze eigen inwoners en streekgenoten veel kansen om de golfsport te ontdekken én – volgens de eigen sportieve ambities - te beoefenen. De drie clubs leveren sterk gewaardeerde inspanningen om aangepaste lespakketten aan te bieden aan beginnende golfers.

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be