“In Nederland is de Classico Boretti al een fenomeen. Voor de zevende editie, die plaats vond op 3 mei, werden minstens 7500 recreatieve fietsers gespot.. “Met de Classico Boretti in Herentals willen we op termijn ook naar dat deelnemersaantal”, zegt Audry De Beule die de fietshappening voor Boretti coördineert. De Classico wordt georganiseerd in samenwerking met Sporta en steunt op die manier de goede werking van ‘To Walk Again’”


Boretti wil als kwalitatief keukenmerk verder groeien in België en wil zich daarnaast ook als sportief merk profileren.
Dat sportief genieten in alle vrijheid maar ondersteund door een goede organisatie is ook het centrale gegeven voor de Classico Boretti in ‘Belgica’.
De deelnemers vertrekken aan tent op de Grote Markt in Herentals. Vertrekken kan van 7.15u tot 11 uur. Op deze manier kan iedereen de dag invullen naar wens. Deze formule maakt dat je vrij kan kiezen of je alleen rijdt, in gezinsverband, met vrienden of met een club.


Er is ook de vrije keuze tussen drie afstanden. Voor de families en de minder geoefende fietsers zijn er de lussen van 45 en 65 km. Voor de regelmatige recreatieve fietser is er ook een optie van 110 km.
Wie graag een stevige rit wenst, wordt op haar/zijn wenken bediend met een traject van 165 km.”


Boretti wil steeds gekoppeld worden aan het woord kwaliteit. Daarom werd voor deze organisatie gekozen voor een samenwerking met Sporta. Zij hebben dan ook de fietservaring in huis. Sporta voelde meteen aan welk evenement wij wensen en kon daar de perfecte aanvulling aan geven. Dat we ook iets kunnen doen voor de stichting van Marc Herremans nl To walk again geeft aan alle partijen nog een extra meerwaarde.

Boretti zorgt voor zorgvuldig bewegwijzerde trajecten over de vier afstanden, met onderweg de nodige bevoorrading.
En natuurlijk ook voor technische assistentie voor pechvogels. De ervaring van Sporta en onze expertise met de Nederlandse Classico moet ons een hoogstaande organisatie garanderen. We durven dan ook mikken op een 1000-tal deelnemers voor deze eerste editie.

Deelnemen aan de Classico kost 15 euro. Daar staat, naast een volledig bewijzerd parcours, een prachtig wielerpakket tegenover. Elke deelnemer die vooraf inschrijft, krijgt het unieke Boretti wielershirt, speciaal voor dit event ontworpen. In Nederland zijn die truien al een collectors-item en is het verbonden met een leuke “Facebook design actie”. Daarnaast is er catering en technische assistentie onderweg en een lekkere Italiaanse pasta-party bij aankomst!