U bent hier

Unizo Geel roept lokale ondernemers op om bloed te geven

Geel
13.04.2017 - 15.12u
Door: Herman Gezelle

Dagelijks hebben honderden mensen een bloedtransfusie nodig. Dit terwijl het aantal bloeddonoren de laatste jaren een sterke terugval kent. Om het aantal bloedgevers terug op te krikken, roept Unizo Geel haar leden en andere Geelse ondernemers op om bloed te geven.

"70% van de bevolking heeft ooit in zijn of haar leven een bloedtransfusie nodig", vertelt Unizo Geel voorzitter Frank Sysmans. "Dit is een alarmerend percentage als je weet dat maar 3% van de bevolking ook effectief bloed geeft." Om meer mensen aan te moedigen om bloed te geven, slaan Unizo Geel en Rode Kruis Geel voortaan de handen in elkaar.

Registreer je als kandidaat-donor

"Wij roepen al onze leden en andere Geelse ondernemers op om zich te registreren als kandidaat-donor via http://bloedinzameling.rodekruis.be/unizogeel", gaat Frank Sysmans verder. "Vervolgens ontvangen zij van de lokale afdeling van het Rode Kruis een uitnodiging voor de bloedinzameling op donderdag 8 juni in zaal Holvenia te Geel-Holven.

Het bloedgeven duurt zo'n tien minuten en je helpt er in één keer drie patiënten mee." Registreren is mogelijk tot eind april. Ook in verschillende andere steden en gemeenten worden gelijkaardige acties op poten gezet.'

Ondernemer met een hart

Unizo Geel hoopt alvast minstens 50 extra donoren te vinden tegen de bloedinzameling in juni. "Als Geelse ondernemer mag je jezelf kandidaat stellen, maar daarnaast kan je ook je klanten, personeels- en familieleden warm maken om zich te registreren.

Ondernemers die minstens tien kandidaat-donoren vinden ontvangen het label 'Ondernemer met een hart'. Dit kunnen ze als oorkonde ophangen in hun winkel of bedrijf. Hoe meer mensen we kunnen aanzetten tot bloedgeven, hoe meer we in onze opzet geslaagd zijn. Meedoen is de boodschap", besluit Frank Sysmans.

Op de foto : v.l.n.r. Paul Heyns, Frank Sysmans, Jan Verhaert, Christine Nevelsteen (deel van bestuur Unizo Geel).

imageMeer nieuws

Reisadvies naar Catalonië (Spanje) aangepast

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 23.09.2017 - 18.41u

Romelu en Kevin blijven supergas geven

Romelu en Kevin blijven supergas geven
Nationaal | Vlaanderen 23.09.2017 - 18.09u

WK Bergen : Herenthoutse wielerfans willen Belgische wereldtitel

WK Bergen : Herenthoutse wielerfans willen Belgische wereldtitel
Herenthout | Internationaal 23.09.2017 - 10.55u

Vlaamse regering bereikt akkoord over alternatieve energieheffing

Vlaamse regering bereikt akkoord over alternatieve energieheffing
Kempen regio | Vlaanderen 23.09.2017 - 10.36u

Nationaal en provinciaal voetbal teams Neteland Kempen

Nationaal en provinciaal voetbal teams Neteland Kempen
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 23.09.2017 - 06.58u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto