Maandag 11 februari worden de slimme camera’s in het arrondissement Turnhout terug opgestart.Verkeersveiligheid is een zeer belangrijk maatschappelijk aspect, ook voor werkgevers.

Zij willen hun werknemers zoveel mogelijk aanzetten tot veilig gedrag in het verkeer, ook tijdens de werkuren. Niet enkel verkeer van en naar het werk, maar ook economisch verkeer in functie van toelevering en ontlading van winkelgebieden en industrieparken zorgen voor een druk verkeersnet.

Naast verkeersveiligheid wil UNIZO nog een ander belangrijk aspect van de camera’s in het daglicht brengen. Vanuit het actieplan “Ramkraken Kempen”, dat enkele jaren geleden door de toenmalige minister van binnenlandse zaken Patrick De Wael gelanceerd werd, werden deze camera’s voorzien als effectief wapen tegen winkeldiefstallen.

UNIZO bracht de problematiek destijds in kaart in samenwerking met de federale gerechtelijke politiediensten uit Nederland en België. Alle nummerplaten worden onmiddellijk gescand zodat politiediensten onmiddellijk kunnen optreden indien nodig.

Teneinde geen verschuivingen in criminaliteit te krijgen is UNIZO voorstander van een uitbreiding over de ganse Kempen, ook in politiezones buiten het arrondissement Turnhout.

(Unizo Kempen)