Afgelopen donderdag organiseerde ACV een avond over fiscale ontwijkingssystemen die zelfstandigen hanteren: ‘Leve de BVBA! Enkel gewone mensen betalen belastingen!’ Op deze manier verspreidt het ACV de foutieve boodschap dat zelfstandige ondernemers belastingen ontwijken en dat de crisis hoofdzakelijk door werknemers gedragen wordt.

UNIZO was aanwezig op deze activiteit, en vindt het spijtig dat het ACV zich in dergelijke stemmingmakerij inlaat.

Het inkomen van de zelfstandigen is de laatste 5 jaar drastisch gedaald; de ondernemers gaan door een zeer lastige periode. Kristof Thijssens, directeur UNIZO-Kempen: "Elke belasting of extra maatregel heeft een serieuze impact op de ondernemers; het is een harde realiteit. Het geschetste beeld van de ondernemer als zakkenvuller is onterecht en helemaal fout."

UNIZO-Kempen vraagt respect voor ondernemers. Respect voor mensen die de economische motor draaiende houden. Respect voor mensen die risico’s durven nemen om een zaak te leiden; elke bedrijfsleider draagt immers een zeer grote verantwoordelijkheid.

UNIZO-Kempen stelt zich constructief op en pleit voor een breed overleg om nieuw model van fiscaliteit uit te werken, waarbij de lasten evenredig worden gedragen door de hele maatschappij en waarbij de middelen evenredig worden ingezet.