Vanaf donderdag 4 mei wordt de Vaartstraat (N18) in Balen in beide richtingen onderbroken ter hoogte van de spoorwegovergang, tussen de Oude Molsebaan en de Spoorwegstraat.

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel zal er de spoorwegovergang vernieuwen. Het einde van de werken is voorzien op vrijdag 19 mei. Tijdens deze periode volgt het verkeer een omleiding.

Vernieuwing spoorwegovergang
Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel voorziet vanaf donderdag 4 mei een grondige vernieuwing van de spoorwegovergang aan de Vaartstraat in Balen. Hierbij worden onder meer de sporen, de slagbomen, de signalisatie, de stroomdraden en de aansluiting van het wegdek (asfalt en belijning) vernieuwd. Op vrijdag 19 mei verwacht Infrabel de werken afgerond te hebben.

Verkeershinder
De Vaartstraat wordt tijdens de werken volledig afgesloten tussen de Oude Molsebaan en de Spoorwegstraat. Gemotoriseerd verkeer volgt dan in beide richtingen een omleiding via de Zuiderring (N171) en de Postelweg/Rijsbergdijk/Rijsberg/Kerkstraat (N136). Fietsers en voetgangers kunnen meestal wel door, behalve tijdens het weekend van 6 en 7 mei. De zijstraten Oude Molsebaan en Spoorwegstraat blijven meestal bereikbaar, enkel de Oude Molsebaan wordt één dag afgesloten op zaterdag 6 mei.