Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer behaalde het label A+ voor hun twee vakantiewoningen. Deze verblijven zijn geschikt voor groepen of families met personen met een handicap of verminderde beweeglijkheid. Om het label te behalen werd onder meer de drempel aan de receptie van het recreatiedomein weggewerkt en de toiletpotten in de woningen verlaagd. De gangen en deuren waren al voldoende breed en de circulatieruimte in de publieke ruimtes was al groot genoeg. Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters: "Hiermee biedt het Zilvermeer een alternatief voor toeristen met een handicap. Bij de provincie kan iedereen terecht voor een fijne daguitstap of een meerdaagse vakantie."

Beide A+ vakantiewoningen zijn geschikt voor zes personen. Dankzij de modulaire opbouw kunnen ze geschakeld worden en kan een groep van 12 personen er verblijven. De vakantiewoningen hadden al een A-label, maar na de extra inspanningen om de toegankelijkheid te maximaliseren prijkt nu het label A+ op hun gevel. Naast specifieke voorzieningen voor rolstoelgebruikers is ook rekening gehouden met slechtzienden. Zo zorgt het kleurgebruik in de bungalows voor voldoende contrastwerking. Er zijn nergens trappen of niveauverschillen van meer dan twee centimeter te bespeuren. Instellingen uit de gehandicaptensector genieten een korting van 15 procent op het huurtarief.

Vakantie vieren op het Zilvermeer

Naast de twee A+ vakantiewoningen heeft het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer ook een grote camping, 26 blokhutten en vijf kampeerhutten. De bivakruimte die plaats biedt voor 50 personen, wordt vooral gebruikt door jeugdgroepen en verenigingen. Overnachten op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer varieert dus van eenvoudig kamperen tot logeren in een comfortabele blokhut of A+ vakantiewoning.

Foto : Vakantiewoning met label A+ op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer - Copyright: provincie Antwerpen