U bent hier

Van Avermaet spurt naar de zege in 13e Na-Tourcriterium van Herentals

Herentals | Vlaanderen
27.07.2017 - 23.06u
Door: Mark Jaspers

Greg Van Avermaet heeft het na-Tourcriterium in Herentals gewonnen. Hij klopte in de spurt Wout van Aert en Dylan Groenewegen. Op het podium kreeg Van Avermaet de bloemen overhandigd op een bijzondere manier. Jolien Van Loy deed dat vanuit een staprobot. Een primeur in wielerminnend België.

De massa wielerfans waren al vroeg op post voor de optocht en demonstratietrainingen van de jonge renners van de Vlaamse Wielerschool, de wedstrijd van de G-renners, de renners van de Bedrijvenkoers en de dames van de Grote Prijs Delta-tenten.

Allemaal voorspel voor het echte na-Tourcriterieum. Dat startte met de publiciteitskaravaan, de voorstelling van de renners in de VIP-tent en op het grote podium. De huldiging van Jurgen Van den Broeck werd fel gesmaakt.

De toprenners in de cabrio's van VOLVO Van Houdt Kempen, Jan Bakelants, Wout van Aert, Greg Van Avermaet, Jurgen Van den Broeck en Dylan Groenewegen werden luid toegejuichd.

Minister Kris Peeters gaf het startschot.

Jan Bakelants won het klassement van de tussenspurts. De renners animeerden tot groot jolijt van het publiek de wedstrijd met verschillende vluchtpogingen. De verschillende vluchters werden telkens teruggehaald. In Herentals wordt er altijd gespurt voor de zege.

In de spurt bleek Greg Van Avermaet, vorig jaar nog 4e in herentals, de snelste van het hele pak, voor Wout Van Aert en Dylan Groenewegen.

De apotheose van de avond was echter de prijsuitreiking op het grote podium. Jolien Van Loy mocht in de staprobot de bloemen uitreiken aan winnaar Greg Van Avermaet. Een kippenvelmoment.

Na de huldiging speelden op diverse plaatsen de dj's nog muziek tot laat in de avond.

Uitslag :

1. Greg Van Avermaet 2. Wout van Aert 3. Dylan Groenewegen 4. Oliver Naesen; 5. Primoz Roglic  6. Thomas De Gendt 7. Jurgen Van den Broeck; 8. Julien Vermote 9. Jan Bakelants 10. Enzo Wouters 11. Michael Goolaerts 12. Laurens De Vreese 13. Harrison Jones 14. Thomas Sprengers 15. Stef Van Zummeren 16. Kenneth Van Rooy 17. David Boucher 18. Daan Hoeyberghs 19. Sean De Bie 20. Stijn Caluwé 21. Frederik Backaert 22. Preben Van Hecke 23. Gert Smets 24. Frederik Veuchelen 25. Arjen Livyns 26. Tim Merlier 27. Jelle Mannaerts 28. Edwin Thijs 

(Foto's : Johan Temmerman - Mark Jaspers)

imageMeer nieuws

Belgisch duel in halve finale Sharm El Sheikh

Belgisch duel in halve finale Sharm El Sheikh
Herentals | Internationaal 23.09.2017 - 19.01u

Reisadvies naar Catalonië (Spanje) aangepast

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 23.09.2017 - 18.41u

Romelu en Kevin blijven supergas geven

Romelu en Kevin blijven supergas geven
Nationaal | Vlaanderen 23.09.2017 - 18.09u

WK Bergen : Herenthoutse wielerfans willen Belgische wereldtitel

WK Bergen : Herenthoutse wielerfans willen Belgische wereldtitel
Herenthout | Internationaal 23.09.2017 - 10.55u

Vlaamse regering bereikt akkoord over alternatieve energieheffing

Vlaamse regering bereikt akkoord over alternatieve energieheffing
Kempen regio | Vlaanderen 23.09.2017 - 10.36u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto