Een opvallende groei-overname in de Kempense metaalrecyclage. Vanhees Metalen (Mol/Lommel) heeft sectorgenoot Oude Metalen Harzé (Herentals) overgenomen. "We hebben geen familiale opvolging en willen het wat rustiger aan gaan doen", vertelt Hilde Hanselaer (Harzé).

Oude Metalen Harzé op de Aarschotseweg is een familiebedrijf dat in 1967 werd opgericht. In 1995 verhuisde het naar de huidige locatie en sinds 2005 wordt het geleid door Sus en Hilde Harzé-Hanselaer. Vanhees Metalen is ook een Kempens familiebedrijf met wortels van meer dan 100 jaar oud. "We kennen mekaar goed en werken al lang samen", vertelt Hilde Hanselaer. "Het feit dat we dezelfde visie delen, heeft gemaakt dat we voor hen hebben gekozen."

Geografische ligging
"Ons interesseerde in eerste instantie de geografische ligging", reageert Jo Vanhees, co-bestuurder Vanhees Metalen. "De locatie is top naast de E313. Voor Lommel, waar onze hoofdvestiging ligt, is dat iets minder het geval. Daarnaast hebben we aanvullende activiteiten.

Harzé richt zich vooral op inzameling en de containerdienst. Wij zijn eerder gespecialiseerd in metaalverwerking en hebben daarvoor de machines. Een overname bood ons de kans om te groeien. Klanten winnen op een conventionele manier is tegenwoordig moeilijker omdat een aantal industriële bedrijven de regio heeft verlaten." Alle medewerkers van Harzé worden overgenomen.

De Herentalse vestiging blijft verder bestaan, zo ook de naam Harzé. "Voor onze klanten verandert er eigenlijk niets", geeft Hilde Hanselaer nog mee. Zelf blijven ze nog minstens een jaar meedraaien in het bedrijf om de overgang te vergemakkelijken.

Daarnaast wil Hilde zich meer bezighouden met haar recent opgerichte consultancybedrijfje rond MVO, terwijl Sus Harzé zijn ondernemerservaring ten dienste wil stellen via het zetelen in bedrijfsadviesraden. (pb/ph)

Foto's NNieuws/GVN.