Vandaag organiseert de seniorendienst van gemeente Heist-op-den-Berg in samenwerking met de gezondheids- en preventiewerker van OCMW Heist-op-den-Berg voor de eerste keer de seniorenbeurs ‘Blijf Op Eigen Benen Staan’. Deze beurs gaat door in de polyvalente zaal van Cultuurcentrum Zwaneberg, Cultuurplein 1,  Heist-op-den-Berg.

De beurs is doorlopend toegankelijk tussen 13 uur en 21 uur, zodat ook de geïnteresseerden die overdag werken ’s avonds nog voldoende tijd hebben om rustig de beurs te bezoeken.

Op de beurs staan in totaal 23 standen, zoals het OCMW, mutualiteiten, woonzorgcentra, diensten voor thuisverpleging en -verzorging, de gemeentelijke sportdienst, het cursuscentrum, de minder mobielen centrale, … Op de parking naast het cultuurcentrum staat de valbus opgesteld, aangezien het hoofdthema van deze seniorenbeurs valpreventie is.

Naast alle beursstanden, hebben de bezoekers ook de mogelijkheid om deel te nemen aan enkele infosessies en workshops. Zo organiseren we een workshop ‘seniorengym’, 2 cursussen ‘fietsen met een elektrische fiets’ (zowel theorie als praktijk), een infosessie over gezonde voeding en 2 infosessies over ‘gezond ouder worden en valpreventie’.