Menig recent onderzoek toont aan dat de algemene fysieke conditie van de Vlaamse bevolking ondermaats is. Kinderen hebben een te lage activiteitsgraad en eten vaak ongezond. Scholen spelen een belangrijke rol in de bevordering van de sportparticipatie en in het stimuleren van gezonde voedingsgewoonten.

In het verleden hebben we al veel acties ondernomen en plannen uitgewerkt om hierin verbetering te brengen. Veel van deze acties voeren we vandaag nog steeds uit: fruitproject, gezond ontbijt, bewegingstussendoortjes, actieve spelen op de speelplaats...

Ook beleidsmatig hebben we op dit vlak al veel keuzes gemaakt: aanleg van een speelbos, frisdrankautomaten werden vervangen door waterfonteinen, enz. de school biedt tal van georganiseerde sportmomenten aan in de vorm van turnlessen, zwemlessen een jaarlijkse sportdag, maar het is nog niet genoeg! We willen de leerlingen ook de gelegenheid geven om in hun vrije tijd, tijdens pauzes, voor- en na school en tijdens de middag, te bewegen in een ontspannen sfeer.

Wij vinden beweging en gezonde voeding heel belangrijk voor onze kinderen want een gezonde levensstijl bevordert niet alleen de fysieke gezondheid en het psychisch welzijn van de kinderen, het heeft ook een educatieve functie en het vervult een belangrijke sociale rol.

Met ons nieuw gezondheidsplan en ons project: 'DE MELKWEG', willen we al onze kinderen de mogelijkheid bieden om meer te bewegen en om actief aan hun gezondheid te werken.

Wil je er meer over weten en zou je graag ons nieuwe speeltoestel zien? Zorg dan dat je er zeker bij bent op onze plechtige opening.

Wanneer ? vrijdag 5 mei om 15.00 uur
Waar ? Op de speelplaats van de lagere school gelegen langs de Goorbergenlaan te Vorselaar

Contactpersoon: Van Winckel Els - 0477/945.166