VC Herentals boekte een logische maar verdiende 0-4 overwinning bij hekkensluiter VV Duffel. Uitblinkers bij de bezoekers waren middenvelder Ascencion met 3 assits en Niels Hoefnagels met 2 doelpunten. Nochtans stond het bij de rust maar 1-0, doelpunt van Davy Voorspoels in de 36'.

Na de rust scoorde Niels Hoefnagels in de 63' de 0-2 en in de 75' de 0-3. Haneveer maakte er in de 78' 0-4 van.

VC Herentals kan in het klassement even opgelucht ademhalen.

Jan Deckers pr- VC : 'VC Herentals doet in VV Duffel wat het moest doen.
Een trip naar de laatst geklasseerde ploeg houdt altijd risico's in, zeker als er "moet" gewonnen worden, te wijten aan de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Maar roodwit slaagde met overtuiging in zijn opzet en won verdiend met 0-4 in VV Duffel.

Alles wat rood en wit in het hart draagt was er toch niet gerust in. Het zou toch niet waar zijn dat een verlengd verblijf in 1e provinciale gehypotheekeerd zou worden door puntenverlies bij de nummer 16 in de klassering. VC startte het best en amper afgetrapt kon Hoefnagels de bezoekers op rozen gezet hebben maar zijn schot ging aan de verkeerde kant van de paal buiten.

Enkele minuten later moest Vervoort een vreemd capriolerende bal onschadelijk maken. De staat van het veld maakte het de acteurs niet makkelijk om mooie combinaties ten berde te brengen. De wedstrijd kabbelde heen en weer met kleine kansen aan beide zijden. Maar gaandeweg werden de pogingen van de bezoekers gevaarlijker. Eerst was er een poging van Convalle maar doelman Smets werkte in hoekschop.

Halfweg de eerste helft was er een gevaarlijke kopbal van Hoefnagels maar Smets kon weer in hoekschop werken. Even later wou Van Espen de bezoekers een handje toesteken; zijn terugspeelbal verdween van op zo'n 20 meter net over zijn eigen doel. In minuut 35 is er weer een hoekschop voor de bezoekers en Voorspoels brengt met het hoofd Herentals op voorsprong.Met de rust in zicht mikt Ascension een metertje over.

In de tweede helft zette Herentals hoger druk en hield de thuisploeg uit de buurt van Vervoort. Op minuut 55 staan er plots niet minder dan 5 roodhemden klaar om een voorzet binnen te duwen, maar de bal hobbelde voorlangs buiten. Even later trapt Hoefnagels verrassend maar knap in de hoek binnen. 0-2 en VC op een wolk.

Dit doelpunt werkte bevrijdend want plots vielen de kansen bij bosjes. Tot tweemaal toe werd Kajisnic in het straatje gestuurd. De eerste poging besloot hij op Smets, een tweede poging stierf op de binnenkant van de paal.

Met nog een kwartier te gaan werd Ascension op rechts aangespeeld. Zijn gemeten voorzet werd door Hoefnagels aan de tweede paal binnengeduwd. 0-3 en match gespeeld. Enkele minuten voor affluiten is er dan nog een voorzet die door Smets gelost werd en Haneveer mag zowat het simpelste doelpunt uit zijn nog prille carriere maken. 0- 4 Meteen het laatste wapenfeit.

Met deze overwinnig creëert VC zichzelf zo wat ademruimte in de strijd om het behoud. Om het met de woorden van voorzitter Tony De Busser te zeggen: zolang we blijven winnen kan er niemand over ons springen. Zondag, binnen 2 weken, komt Branddonk naar Sint Janneke, een ploeg waar VC altijd zijn handen mee vol heeft maar waar de toeschouwers gewoonlijk spectakel te zien krijgen.'

13 Kaart 27 7 12 8 32/44 29
14 'sGravenwezel 27 7 14 6 23/44 27