VC Herentals stond voor een duidelijke maar erg moeilijke opdracht tegen Duffel.  Een kijk op het klassement leerde ons dat er dringend punten moeten gesprokkeld worden om niet de rest van het seizoen in acuut degradatiegevaar te komen.

Duffel kende een erg wisselvallige seizoensstart maar lijkt onder leiding van kersvers trainer Billen vorige week een eerste stap in de goede richting gezet te hebben door een klinkende 5-1 overwinning tegen Vosselaar. De thuisploeg kon nog steeds niet rekenen op De Swert (lies) en Van Bouwel (buikspieren) en Vervoort M.

De bezoekers schoten het best uit de startblokken, Spreutels kapte en schoot maar Doino kon redding brengen.  Tien minuten later stond Huygen aan het kanon maar opnieuw had Doino het laatste woord.  Het werd wachten op een Duffels doelpunt, eerst schoot Vanderheyden nog over maar na een dik kwartier voetballen kon Omena een voorzet van Spreutels veel te gemakkelijk binnen koppen.

Luttele minuten later kreeg Herentals een reuzenkans op de gelijkmaker maar Vlaeymans dribbelde teveel met de bal waardoor de kans verkeken was.  Duffel bleef de gevaarlijkste ploeg en etaleerde dat via een vrije trap van Rijmenans, Doino had knap wat moeite met deze pegel.  Even later miste Omena een niet te missen kans wanneer hij voor een volledig open doel staalhard de bal tegen de deklat duwde.  Herentals stelde naar nog twee kleine pogingen tegenover, Van Leerdam schilderde een vrije trap naast en Vlaeymans besloot op het Duffelse sluitstuk.

Trainer Beyens liet V.D.Kerkhof tijdens de rust in de kleedkamer nadat hij op het einde van de eerste helft na een botsing een blessure opliep, Hoefnagels kwam daardoor in de ploeg.  Diezelfde Hoefnagels liet zich meteen opmerken want zijn schot werd door Verschueren met veel moeite in hoekschop gekeerd.  Maar het verhaal van de laatste weken krijgt ook deze wedstrijd een vervolg, aan de overzijde worden de kansen wél afgemaakt, Huygen schoot overhoeks raak.  De wedstrijd bloedde vervolgens dood, Herentals was niet bij machte om Duffel bij de keel te grijpen terwijl de bezoekers controle hielden.

Die controle doorbrak Hoefnagels vijf minuten voor tijd door de bal knap via de paal tegen de netten te duwen.  Een welverdiende goal (de eerste in een thuiswedstrijd dit seizoen) voor onze jonge aanvaller.   Herentals perste er nog een slotoffensief uit maar Van Roosbroeck kon in twee tijden niet scoren.

Herentals komt door deze nederlaag op een rechtstreekse degradatieplaats te staan.  Naast praten zal enkel heel hard werken lonen om  uit dit dalletje te geraken.  Teveel spelers halen echter niet het niveau dat van hen kan verwacht worden.  Het moet anders, te beginnen zaterdagavond om 19.30u in Zwarte Leeuw.

VC Herentals speelde met:  Doino Michiel; Thomassen Martijn; Mariën Niels; Verdonck Simon; Van Leerdam Ilja; Van Roosbroeck Jens; Van Der Schraelen Thomas; Van De Kerkhof Jeroen; Vlaeymans Sam; Van Den Vonder Thomas  en Van Doninck Jelle

Bank:  Dams Pieter;  Vervoort Joy; Hoefnagels Niels; Dillen Robbe.

Vervangingen: 45e Hoefnagels Niels voor Van De Kerkhof Jeroen ; 78e Dillen Robbe voor Van Der Schraelen Thomas; 89e Vervoort Joy voor Van Den Vonder Thomas.

Doelpunten:19e Omena 0 – 1 ; 51e Huygen  0 - 2, Hoefnagels: 1-2

Verslag: Kurt en Wendy Van Leemput/Nnieuws.be /

Kalenderwijziging: Zwarte Leeuw - VC op zaterdag 25 oktober

De wedstrijd in en tegen Zwarte Leeuw werd verschoven van zondag 26 oktober naar zaterdag 25 oktober om 19u30.

De verplaatsing van het eerste elftal naar Zwarte Leeuw die geprogrammeerd stond op zondag 26 oktober om 15u is verplaatst naar zaterdag 25 oktober om 19u30.  Vermits beide elftallen niet meer in aanmerking komen voor de eerste periodetitel werd deze wijziging toegestaan door de voetbalbond.

Zwarte Leeuw - VC Herentals op zaterdag 25 oktober om 19u30.