VC Herentals is eerste finalist van de Beker van Antwerpen na de zege tegen FC De Kempen, 2-0.  Het werd zaterdagnamiddag duidelijk dat VC in de winning mood blijft. 

De halve finale in de beker van Antwerpen tegen De Kempen was de laatste test voor de start van de eindronde komende donderdag.   Beide elftallen moesten door blessures noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren.  Bij Herentals begon Niels Mariën als basisspeler,  Kevin Dufraing die sinds de voorbereiding geen wedstrijd meer speelde wegens een blessure zat op de bank.  Van Bouwel, Vervoort, Caers en Van De Weyer zaten in de ziekenboeg. 

Herentals dwong de eerste kans af via Dillen die een voorzet niet volledig onder controle kreeg waardoor de kans verkeken was.  Aan de overzijde trof Ocak het zijnet.  De thuisploeg speelde één versnelling hoger dan de bezoekers en dat leverde na een kwartier twee kansen op via Vlaeymans.  Zijn eerste poging werd afgeblokt, bij de tweede moest Mardulier plat op de grond.  De Kempen prikte tegen met een poging van De Busser maar aan de overzijde trilden de netten. 

Dillen leverde een perfecte assist voor Vlaeymans die de bal lichtjes toucheerde en Herentals op voorsprong bracht.  Na een halfuur spelen protesteerden de bezoekers voor een strafschop wanneer Geerts in contact kwam met Olieslagers maar de scheidsrechter schatte de situatie perfect in.  De thuisploeg kreeg nog één reuzenkans voor de pauze wanneer V.D.Kerckhof met een achterwaarts hakje Van Leerdam bediende.  Onze gouden schoen stuurde prachtig Vlaeymans in het straatje die bijna kon scoren, ook Thomassen kon in de herneming een wenkende kans niet afwerken.

In de tweede helft schilderde Ocak eerst een vrije trap over doel maar Herentals nam de partij opnieuw snel in  handen.  Eerst kon Van Der Schraelen een voorzet van Dillen niet afronden en een minuutje later kopte Niels Mariën op de deklat.  Rood-wit verdubbelde twintig minuten voor affluiten de score wanneer De Swert na een vloeiende combinatie Mardulier op het verkeerde been zette. 

Niet veel later was het bijna 3-0 wanneer Dillen een voorzet van R.Mariën in één tijd naast besloot.  De Kempen kon daar enkel nog een verdienstelijke poging van Swolfs tegenover zetten en de thuisploeg waagde nog eens zijn kans via een kopbal van Dufraing maar aan de stand wijzigde niets meer.

VC Herentals hield dus een perfecte generale repetitie tegen De Kempen met een oververdiende 2-0 zege én een plaats in de finale van de beker van Antwerpen. 

Nu donderdag 1/5 volgt de eerste wedstrijd in de eindronde op verplaatsing bij Branddonk om 18u30.  

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Thomassen Martijn; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Marien Robin; Vlaeymans Sam; De Swert Birger; Dillen Robbe; Van Der Schraelen Thomas; Marien Niels; Van De Kerckhof Jeroen. Bank:  Van Den Brande Christof; Van Den Bogaert Glenn; Raeymaeckers Kai; Dufraing Kevin. Vervangingen:  68e  Raeymaeckers Kai voor Niels Mariën; 75e  Van Den Bogaert Glenn voor Thomassen Martijn;   86e  Dufraing Kevin voor Van Doninck Jelle;  88e Van Den Brande Christof voor Robin Mariën.

Gele kaarten:  Thomassen Martijn. Doelpunten:  21e Vlaeymans Sam  1 – 0 ;  71e De Swert Birger  2 - 0.

Doelpunten:  21e  Vlaeymans Sam  1 – 0 ;  71e  De Swert Birger  2 – 0.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.