VC Herentals kreeg een gemotiveerde rode lantaarn aan de aftrap.  De Henco-boys zetten echter meteen druk en gaven FC Katelijne geen ademruimte.   Van Leerdam opende na een half uur,  1-0.  Na de rust was het alleen VC dat de klok sloeg.   Mooie combinaties, een resem kansen en dan de perfecte afwerking.  4-0 en een verdiend feestje voor rood-wit.  Twee gemaakte goals ploften nog op de doelpaal. VC mag prat gaan op deze 12 op 12.  VC Herentals stijgt naar de 6e plaats in de rangschikking met 23 punten.  Het scheids-trio kwam vandaag uit West-Vlaanderen regio Roeselare, een uitwisseling binnen de KBVB.

Details match met Kurt & Wendy Van Leemput :

VC Herentals kreeg met het bezoek van hekkensluiter FC Katelijne een kans om zijn zegereeks, 3 wedstrijden na elkaar gewonnen, verder te zetten.  Het kon daarbij niet rekenen op Vervoort die met knieproblemen aan de kant moest toekijken.  Vlaeymans keerde terug uit schorsing.

VCH begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd.  Een voorzet/schot van Caers dat net naast de verste paal belandde,  was de voorbode van een eerste helft waarin alleen de thuisploeg kansen bijeen voetbalde.  Een minuutje later kopte Van De Kerckhof immers al een voorzet van De Swert nipt over doel.  Rood-wit bleef dominant maar Vlaeymans (2x) en De Swert kenden geen succes bij de afwerking.

Na een halfuur brak Van Leerdam dan toch de ban, met een knappe draaibeweging en dito afwerking bracht hij Herentals oververdiend op 1-0.  De thuisploeg liet het na om verder uit te lopen want het voetbalde in de eerste helft nog een vijftal mooie kansen bij elkaar.  Caers, Baeten en Van Der Schraelen konden de score echter niet verdubbelen.   De grootste kans was nog op naam van Vlaeymans die de bezoekende goalie met een lob verschalkte maar zag de bal tegen de paal belanden.

Herentals liet de teugels in de eerste minuten van de tweede helft iets losser en dat resulteerde meteen in de eerste bezoekende kans van de wedstrijd.  De tijdens de rust ingevallen Blaes schoof het leder echter 2 meter naast doel.  Ook Coertjens waagde vanop afstand nog eens zijn kans maar kende geen succes.  Rood-wit nam de wedstrijd hierna onmiddellijk terug in handen en verdubbelde meteen de score.

Van De Kerckhof behield het overzicht en bediende Caers die de 2-0 op het bord zette.   Nauwelijks vijf minuten later had de thuisploeg zijn schaapjes helemaal op het droge.  Van Leerdam kon oog in oog met Du Pont niet afwerken maar Vlaeymans was in de herneming wel succesvol, 3-0.   De intensiteit van de wedstrijd daalde in het laatste halfuur maar toch kreeg de thuisploeg nog enkele aardige kansen bij elkaar gevoetbald.  Vlaeymans en Baeten besloten echter pal op de bezoekende goalie.   Bij de thuisploeg kreeg Thomassen zijn eerste speelminuten en zag zo in de slotminuten Baeten nog de 4-0 scoren.

Herentals pakte door deze zege een schitterende 12 op 12 en nestelt zich zo nog wat steviger in de hogere middenmoot.  Volgende week wacht op zaterdagavond een aartsmoeilijke verplaatsing naar Houtvenne, een blij weerzien met Jonas Verbert en Nick Van Peer.  Deze laatste zal wel geschorst moeten toekijken.  Herentals kan van zijn kant ontspannen de wedstrijd aanvangen.

VC Herentals speelde met :  Olieslagers Steven;  Van Doninck Jelle; Van Leerdam Ilja; De Swert Birger; Baeten Steffe; Marien Niels; Marien Robin; Van Der Schraelen Thomas;  Van De Kerckhof Jeroen; Caers Niels en Vlaeymans Sam.   Bank:  Dams Pieter; Dillen Robbe; Thomassen Martijn; Van Bouwel Ken.

Vervangingen:  65e  Dillen Robbe voor Van Leerdam Ilja;  65e Thomassen Martijn voor Marien Robin;  74e  Van Bouwel Ken voor Van De Kerckhof Jeroen.

Gele kaarten:  Thomassen Martijn (1e).

Doelpunten:  30e  Van Leerdam Ilja  1 – 0 ;  55e  Caers Niels  2 – 0 ;  60e  Vlaeymans Sam  3 – 0 ;  86e  Baeten Steffe  4 - 0.