VC Herentals haalde een verdiend punt bij Houtvenne. In de eerste helft kon doelman Vervoort van VC Herentals met een prima redding zijn netten schoonhouden. In de 2e helft hield VC Herentals gelijke tred en kreeg het via Convalle en De Swert nog de beste kansen. De Swert schoot enkele minuten voor tijd naar doel maar de thuisdoelman kon de bal uit zijn doel ranselen. Het bleef 0-0 en VC Herentals mocht naar huis met een verdiend punt.

Jan Deckers pr : 'VC Herentals maakt het leider Houtvenne knap moeilijk'
Als niets moet en alles mag, kan dit VC Herentals toch altijd iets meer,zelfs gelijke tred houden met de beste ploeg uit de reeks. Roodwit bracht dan ook onverwacht maar oververdiend een punt mee uit Houtvenne.

De aanvangsfase was voor de thuisploeg. Het liet zien dat ze niet zomaar het klassement aanvoerden. Roodgroen speelde geduldig de bal rond, maakte het leer ongrijpbaar voor de bezoekers. De kansen zouden wel volgen, de doelpunten ook. Na 10 minuten is er een eerste echte kans, maar Vervoort voorkwam erger.

Organisatorisch en disciplinair had roodwit zijn huiswerk goed gemaakt. Af en toe prikte het tegen; de thuisploeg was daar toch niet helemaal gerust in. Na een kwartier is er weer zo'n tegenstoot en Voorspoels gaat op Veraghtert af. Davy duwt de bal naast de Houtvenne-portier en begint, zoals elke roodwitte supporter, te juichen. Maar de bal blijft, in de kleine backlijn, in de modder steken en wordt in extremis nog in hoekschop gewerkt. Hier was VC heel dicht bij de openingstreffer.

Houtvenne bleef geduldig openingen zoeken, die kwamen er af en toe, maar dan stond of het visier niet op scherp of stond Vervoort in de weg. Net voor het half uur ontsnapt er dan toch een Houtvenne aanvaller aan de aandacht van de roodwitte defensie. Vervoort redt knap. Met de rust in zicht, wordt Voorspoels nog eens vrijgespeeld. Hij vindt de vrijstaande Krajisnic maar die mikt de huizenhoge kans hoog over. Door de hoge intensiteit is er bij beide teams al veel energie verbruikt. De rust, bij een 0-0 stand, is dan ook welgekomen.

We moeten tot 10 minuten in de tweede helft wachten om de eerste kans te noteren. Een Houtvenne speler trapt over. VC zat nu beter in de wedstrijd en liet bij wijlen mooi combinatievoetbal zien.

Rond het uur slaat het noodlot toe. Voorspoels gaat kermend van de pijn tegen de grond. De medische staf vreest voor een gescheurde kruisband. Dat kon VC missen als kiespijn en hoopt dat zijn goudhaantje snel terug inzetbaar is.

Het inspireerde de roodwitten om nog meer op zoek te gaan naar een doelpunt. Even later is er een geharrewar voor de kooi van Veraghtert waarbij tot driemaal toe een schot afgeblokt werd. Ook bij Houtvenne vielen een paar belangrijke spelers uit met een verrekking. Met nog een kwartier op de klok gaat Convalle zijn kans. Zijn schot vanop zo'n 20 meter, wordt door Veraghtert in hoekschop gewerkt. We noteren nog één kans voor de thuisploeg maar Vervoort stond pal.

In minuut 87 staat De Swert aan de tweede paal klaar om te scoren. Maar ook Veraghtert kon de bom van Birger pareren. Zo eindigde de wedstrijd zoals ze begonnen was. Het was voor Houtvenne de eerste keer dit seizoen dat ze thuis niet tot scoren kwamen.

Maar dat is zeker de verdienste van een moedig Herentals geweest dat dat puntje zeker niet gestolen heeft.

Volgende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Schiek geprogrammeerd. In de heenronde ging roodwit, in een eerder kansarme wedstrijd, de boot in met het kleinste verschil. Waarschijnlijk zal VC de strijd moeten aangaan zonder Davy Voorspoels, vorig seizoen nog aan de slag bij... Schriek.  Jan Deckers VC / NNieuws.

14 Witgoor Dessel 25 5 11 9 40/43 24
15 'sGravenwezel 25 6 14 5 20/42 23