In de laatste competitiewedstrijd van de reguliere competitie viel er voor VC Herentals, net als voor tegenstrever Houtvenne niets meer te winnen of te verliezen.  Voor de thuisploeg lag de focus volledig op de nakende beker van Antwerpen en vooral de eindronde, al werd het wel een prettig weerzien met Jonas Verbert die nog steeds niet uit de rood-witte harten was verdwenen.

Herentals startte voortvarend via een voorzet van Dillen , Van De Kerckhof besloot in één tijd over doel.  De eerste tegenprik van de bezoekers leverde onmiddellijk een doelpunt op.  Stijn Janssens kon profiteren van nonchalant uitverdedigen en bracht Houtvenne prompt 0-1 voor. 

Herentals reageerde via De Swert die een lob rakelings naast doel zag verdwijnen.  Nog voor de eerste helft halfweg was hingen de bordjes echter al in evenwicht.  Van Bouwel leverde de bal in bij Van De Kerckhof die vanuit een scherpe hoek raak trof.  Niet veel later klom de thuisploeg bijna op voorsprong maar Vlaeymans miste het inzenden van Van Bouwel.   Ondanks het balbezit van rood-wit kwamen ook de bezoekers af en toe de neus aan het venster steken al bleven de kansen schaars. 

Een verdienstelijke poging van Van Asten bleek het enige wapenfeit uit de eerste helft.  Aan de overzijde werd er wel efficiënt afgewerkt.  Na een halfuur benutte Van De Kerckhof een strafschop na een fout op Van Bouwel, 2-1.  Niet veel later zette Van Bouwel zelf de puntjes op de i  door een streep door het luchtruim te trekken en Herentals vanop bijna 30 meter op een veilige 3-1 te brengen. 

In de 2e helft kwam de eerste kans ook op naam van Herentals te staan.  Van De Kerckhof kopte een voorzet van Vlaeymans over.  Nadien volgden heel wat wissels wat de automatismen niet altijd ten goede kwam.  Veel middenveldspel maar kansen bleven uit.  De ingevallen Verlinden probeerde het toch eens vanuit de tweede lijn maar doelman Veraghtert ging goed plat.  Het was echter Houtvenne die de aansluitingstreffer kon scoren via Huybrechts die randje buitenspel de 3-2 op het bord zette.  Op een vrije trap van Thomassen na wijzigde de eindscore niet meer zodat Herentals ook zijn laatste thuiswedstrijd in de competitie met winnende cijfers kon afsluiten.

Superlatieven van VC Herentals

VC Herentals realiseerde deze competitie in totaal maar liefst 60 punten en eindigt daarmee op een schitterende 2e plaats op slechts 10 punten van kampioen Beerschot Wilrijk.  Met 77 gemaakte doelpunten (2,5 doelpunten per wedstrijd) konden de supporters genieten van erg attractief voetbal.  Nu beginnen echter de weken van de waarheid waar het hele team een gans seizoen naar gewerkt heeft. 

Eerst geeft VCH nog Puurs partij in de beker van Antwerpen en treft het een week later (indien er gewonnen wordt) de winnaar van de wedstrijd Mariekerke – De Kempen in de halve finale.  Ten laatste op 1 mei zal de eindronde aanvangen met als tegenstanders Branddonk, De Kempen en Schriek.   Supporters op post.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  Thomassen Martijn;  Van Leerdam Ilja;  Van Doninck Jelle; Marien Robin;  De Swert Birger;  Vlaeymans Sam;  Van Bouwel Ken;  Dillen Robbe; Van Der Schraelen Thomas en Van De Kerckhof Jeroen.  Bank:  Dams Pieter; Verlooy Jeff; Van De Weyer Dries;  Verlinden Lode.

Vervangingen:  65e  Verlinden Lode voor Van Bouwel Ken;  68e  Van De Weyer Dries voor De Swert Birger;  75e Verlooy Jeff voor Dillen Robbe.

Doelpunten:  4e Janssens Stijn  0 – 1 ;19e Van De Kerckhof Jeroen  1 – 1 ;  30e  Van De Kerckhof Jeroen (pen) 2 – 1 ;  39e  Van Bouwel Ken  3 – 1 ; 82e  Huybrechts Pieter  3 - 2.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.