Donderdag 27 juli 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

VC Herentals - KSK Branddonk 0-1 : penalty beslissend

Herentals | Provincie Antwerpen
29.01.2017 - 21.52u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals kreeg de burcht van KSK Branddonk niet gesloopt. Integendeel, de bezoekers prikten regelmatig met gave kansen, maar goalie Vervoort hield tot na de rust stand. Rood-wit kwam een paar keer alleen voor een sterke doelman Veraghtert,  maar de afwerking was ook daar ver zoek.  Een paar karpersprongen waren z'n deel : zie foto's.  0-0 ruststand.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld met een VC dat meer druk zette. Hans Hannes mocht een terecht gefloten haakfout in de 16 de score langs strafschop openen : 0-1 (71'). 

De Lavrijsen-boys waren meteen op achtervolgen geblazen en lanceerden een vinnig slotoffensief dat echter niets meer opbracht. Dat goalgetter Voorspoels (nog 3 weken out) niet kon spelen, was duidelijk merkbaar.  Eindstand 0-1.

VC-coach Michel Cristiaensen : 'Heel spijtig dat we thuis 3 punten laten liggen, nu  net Ternesse en Lille verloren hadden.  We moeten onze handen in eigen boezem steken.  Doelman Veraghtert heeft er een paar knappe ballen uitgehaald, en wij faalden in de afwerking bij onze 5 prima kansen.'

'VC Herentals had meer balbezit, maar qua kansen was het fifty-fifty.  De strafschop was trouwens 100% terecht,' lacht Branddonk-trainer Dirk Segers. 'VC bleef voetballen. We moesten alle hens aan dek blijven houden. VC-collega Michel coacht een krachtig team dat terecht in de top van het klassement prijkt.  We zijn ontzettend blij met onze 3 punten die ons vandaag meer ademruimte geven.'

Matchbal

De Voeght Consulting Grobbendonk schonk de Matchbal.  Zaakvoerder Luc De Voeght kwam zelf de aftrap nemen. Met souplesse. 'Een magische bal die ons de onverhoopte overwinning schonk,' klonk het na affluiten in de kleedkamers van de Branddonkse linies...


Jan Deckers, pr-VC  : 'Dat er, na 90 minuten, geen enorm hoge score op het scorebord stond had te maken met 2 spelers. De beide doelmannen ranselden zowat alles uit hun doel wat hun richting uitkwam. Uiteindelijk ging Branddonk via een strafschop met de overwinnig aan de haal.

Haneveer en Van Dingenen kwamen terug in de basis. De afwezigheid van de geblesseerden Thomassen, maar vooral Voorspoels werd toch gevoeld bij de thuisploeg.

De dooi van de laatste dagen maakte het veld redelijk zwaar. Dat kan één van de redenen geweest zijn dat de wedstrijd eerder als rommelig omschreven kan worden. Maar kansen waren er bij de vleet en dat hield de spanning er in tot de laatste minuut.

Na een korte studieronde trok de thuisploeg het laken naar zich toe en ging op zoek naar de openingstreffer. In de 6e minuut geraakte een schot van Biernaux niet voorbij doelman Veraghtert, in de herneming trapte Spiessens met een spectaculaire omhaal nipt naast.

Een minuutje later verschroeide Haneveer de vingertoppen van Veraghtert. Roodwit bracht de bal altijd weer snel tot in de aanvalslinie en dat leverde kansen op. Nog altijd binnen de eerste 10 minuten probeerde Biernaux het tot tweemaal toe met een plaatsbal, maar zonder succes. Branddonk ging dan wat tegenprikken. Eerst met een kopbal van Hannes, even later met een afstandsschot van Pauwels.

Op een schot van Haneveer moest Veraghtert al zijn kunnen tonen. Aan de overzijde devieerde Pauwels een schot naast de Herentalse goal. Even voor het halfuur werd De Swert mooi vrijgespeeld. Zijn loeihard schot werd door de Branddonkse goalie nog net over doel geduwd.

Enkele tellen later ging Danisik op wandel, zijn schot ging naast. Wat later deed Krajisnic hem dat na, maar zijn poging was al evenmin gekadreerd. 5 minuten voor de pauze was het alarmfase rood voor de kooi van Vervoort, maar niemand kon bij een scherpe voorzet. Rust 0 – 0.

We hadden het gevoel dat vooral Branddonk daarmee kon leven. In de tweede helft noteerden we 5 doelrijpe kansen in de eerste 5 minuten. Eerst schoot Bosmans op Veraghtert, in minuut 49 drie roodwitte mogelijkheden in één fase.

Een schot werd door Veraghtert in de voeten van Haneveer geduwd, Yannis nam daarop de Branddonkse portier tegenvoets, het leder rolde tergend traag naar doel, maar werd voor de doellijn ontzet in de voeten van Krajisnic. Zijn poging werd nog net in hoekschop gewerkt.

Aan de overzijde geraakt een voorzet van Pauwels net niet bij een ploegmaat. Weer enkele minuten later was er een misverstand in de Herentalse defensie. Vervoort maakt de poging van Pauwels onschadelijk. Snel naar de overzijde waar Krajisnic een voorzet net niet onder controle kreeg om te scoren. En het bleef aan beide zijden kansen regenen.

In minuut 56 ging Biernaux dan toch scoren maar Phil kraakte zijn schot met links. Enkele tellen later vond De Swert weer die duivelse Veraghtert op zijn weg. Maar ook Vervoort speelde zich in de kijker na pogingen van Pauwels en Voets.

En dan in minuut 72, een onnodige overtreding in het Herentalse strafschopgebied waar scheidsrechter Van Camp niet anders kon dan de bal op de stip leggen. Hannes werkte de elfmeter keurig af. 0-1

Herentals bracht met Hoefnagels en Taels nog meer aanvallend geweld in de ploeg. Wat Bosmans, Convalle, Biernaux en co. ook probeerden, ze kregen de bal niet meer voorbij Veraghtert.

Herentals verdiende de nederlaag niet, maar dat zal de Retienaren een zorg wezen in hun strijd voor het behoud.

De avond voordien leden de twee leiders, Ternesse en Lille, een verrassende nederlaag zodat VC Herentals een gouden zaak had kunnen doen.

Roodwit krijgt nu Heikant en Lyra naast zich. Zondag is er de uitwedstrijd naar Schriek. Aanvang om 15:00 uur. Voor Davy Voorspoels zal de wedstrijd tegen zijn ex-club waarschijnlijk te vroeg komen,' besluit Jan Deckers.

Beelden Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Beleef water in Hidrodoe: de ideale daguitstap!

Herentals | Neteland 26.07.2017 - 18.55u

Vrijetijdswerk in sport vanaf 1 januari 2018

Vrijetijdswerk in sport vanaf 1 januari 2018
Vlaanderen 26.07.2017 - 15.33u

Elektro Helsen Selexion overgenomen

Herentals | Kempen regio 26.07.2017 - 13.58u

Vraag nu al je school- en studietoelage aan

Mol | Neteland 26.07.2017 - 13.41u

Louis Croenen uitgeschakeld op 200m vlinderslag

Kasterlee 26.07.2017 - 08.26u

Oefenmatch Lierse-NEC

Neteland 26.07.2017 - 08.24u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto