VC Herentals had met een 1-4 zege tegen Wellen zijn debuut in vierde nationale niet gemist.  De volgende tegenstander was Leopoldsburg dat vorige week enigszins verrassend verloor van Vosselaar maar al wel gedurende meerdere jaren een subtopper in bevordering mag genoemd worden.  Trainer Beyens kon rekenen op een volledig fitte kern, de enige wijziging tov. vorige week was dat V.D.Schraelen opnieuw in de ploeg kwam en Dillen de omgekeerde richting volgde.

Herentals was meteen verwittigd want reeds na 2 minuten ging de alarmbel.  Een plaatsbal van Leopoldsburg werd door Doino nog net in corner verwerkt.  De thuisploeg reageerde prompt met een vrije trap van Vlaeymans maar Mariën kopte aan de tweede paal naast.  Even later knutselde de thuisploeg een mooie aanval in elkaar, Vlaeymans behield het overzicht en bediende V.D.Schraelen die de bal verstuurde richting Van De Kerckhof maar de lijnrechter had buitenspel gesignaleerd.   Leopoldsburg beet fel van zich af en ontwikkelde lichte druk zonder echt gevaarlijk te zijn. 

Toch was het opnieuw Herentals dat de betere kans wist te creëren via V.D.Kerckhof die het leder panklaar legde voor De Swert maar de knappe plaatsbal van Birger werd door Frederix uit de kruising geranseld.  Beide elftallen kregen in de eerste helft nog één noemenswaardige kans, voor de bezoekers kopte Renmans naast en voor VCH kon Vlaeymans net niet bij een inzenden van Van Leerdam.

Herentals nam in de 2e helft het heft in handen en was al snel gevaarlijk via Van Bouwel die een combinatie over doel besloot.  Leopoldsburg herstelde het evenwicht vrijwel onmiddellijk en Güvenc vuurde een grondscherend schot af dat enkele meters naast doel verdween.  De partij werd iets bitsiger met enkele gele kaarten tot gevolg.  

Herentals kroop door het oog van de naald wanneer een misverstand achteraan bij rood-wit een vrijgeleide gaf aan Smeets om de score te openen.  Doino, De Swert en Smeets botsten in extremis met elkaar , de scheidsrechter oordeelde dat er geen vuiltje aan de lucht was.  Ook aan de overzijde was er een zeer betwistbare fase wanneer Thomassen na een fraaie één-twee met Van Leerdam in de zestienmeter neergehaald werd maar opnieuw oordeelde de ref dat er niets aan de hand was. 

Ondanks enkele wissels aan beide kanten veranderde er niets meer en bleef de brilscore op het bord staan.

Herentals en Leopoldsburg hielden elkaar perfect in evenwicht en dus is deze score volledig gerechtvaardigd.  Rood-wit heeft met een 4 op 6 zijn start zeker niet gemist maar staat nu wel voor een erg lastig tweeluik met een verplaatsing naar St Lenaarts dat alleen aan de leiding staat en een thuiswedstrijd tegen FC Pelt.  Supporters op post voor de verplaatsing naar St Lenaarts komende zaterdag om 19u30.

VCH speelde met:  Doino Michiel;  Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Van Leerdam Ilja; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; V.D.Schraelen Thomas; Marien Niels; V.D.Kerkhof Jeroen en Verdonck Simon;   Bank:  Dams Pieter; V.D.Vonder Thomas; Vervoort Maarten; Dillen Robbe.

Vervangingen:  70e  Dillen Robbe voor Van Bouwel Ken ;  80e Vervoort Maarten voor Verdonck Simon  Gele kaarten:  Vlaeymans Sam (1e) ;  V.D.Kerkhof Jeroen (1e).

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws