Na de broodnodige overwinning op Bree kon rood-wit met een thuiswedstrijd tegen Lyra opnieuw een gooi doen naar een driepunter.  Herentals kon geen beroep doen op De Swert (lies) en Van Bouwel (geschorst).  Bij de bezoekers liepen met Verbert en Oteng bekende gezichten rond.  Herentals begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd.  Dillen kreeg al erg vroeg in de wedstrijd een schitterende kans na doorkoppen van V.D.Kerkhof maar kon alleen voor Tanghe niet afwerken, ook in de herneming was de bezoekende goalie de beste. 

Nauwelijks twee minuten later knutselde VCH een schitterende aanval in elkaar, opnieuw Dillen verscheen oog in oog voor Tanghe maar opnieuw toonde het Lierse sluitstuk zich erg secuur.  

Het was een halfuur wachten vooraleer Lyra zich een eerste keer liet opmerken via Verbert maar Doino had zijn hoek goed verkleind.  Herentals kon zich in de eerste helft nog één keer tonen, na een snelle uitbraak zetten Vlaeymans voor doel maar Mariën kopte in één tijd pal in de armen van Tanghe.

Trainer Beyens probeerde bij te sturen door nog meer druk naar voren te zetten en hield Verdonck in de kleedkamer en bracht met Van Roosbroeck vers aanvallend talent in de ploeg.  In tegenstelling tot de eerste helft is het nu Lyra dat het beste start.  Schaessens kopte een voorzet echter nipt naast.  Een minuut later kon Verbert op het thuisdoel afgaan maar Doino dook gepast in de voeten.  Aan de overzijde kopte Van Roosbroeck een vrijschop naast. 

Herentals schakelde een tandje hoger en kreeg rond het uur nog enkele uitmuntende kansen op de openingstreffer.  V.D.Kerkhof laat slim lopen voor Van Leerdam die de bal schitterend in de loop van Dillen bracht, maar Robbe botste opnieuw op een schitterende parade van Tanghe.  Een minuutje later trapte V.D.Kerkhof nog over de bal maar wanneer Vlaeymans na een knappe steal de bal niet in een open doelmond kan plaatsen zagen de meesten de bui al hangen.  

Die bui kwam al erg snel opzetten want aan de overzijde kon Verbert een voorzet van Van Parys veel te gemakkelijk binnenkoppen.   Herentals streed voor wat het waard was maar het bleef opletten voor de bezoekende counter, Verbert schoof nog een goede kans naast maar blesseerde zich even later ook.  Tien minuten voor affluiten zette Vlaeymans de bal voor doel , V.D.Kerkhof buffelt de bal met het hoofd tegen de binnenkant van de paal maar opnieuw geen doelpunt… In de slotminuut werd het mes nog iets dieper in de wonde gestoken wanneer Ndagano er op de counter 0-2 van maakt.

Herentals kreeg vandaag absoluut een les in efficiëntie van de bezoekers.  Wanneer men 4 a 5 open doelkansen de nek weet om te wringen kan je geen wedstrijden winnen en loopt men vaak op een dodelijke counter.  Nog erger is dat er verloren werd van een rechtstreekse concurrent en Herentals dus een slechte zaak doet in het klassement.  Volgende week wacht alweer een moeilijke verplaatsing naar Vosselaar waar VC niet kan rekenen op V.D.Kerkhof die een speeldag geschorst is voor zijn rode kaart in St Lenaarts.

Nieuw digitaal scorebord

VC Herentals heeft een splinternieuw digitaal scorebord gesponsord door HIS.  Het mocht niet baten. Het moest 0-2 voor de bezoekers aanduiden.

 

VCH speelde met:  Doino Michiel; Marien Niels; Thomassen Martijn; Vlaeymans Sam; Van Leerdam Ilja; Van Der Schraelen Thomas; V.D.Kerkhof Jeroen;  Dillen Robbe; Vervoort Maarten; Verdonck Simon en Van Doninck Jelle.

Bank:  Dams Pieter; Van Den Vonder Thomas; Van Roosbroeck Jens; Vervoort Joy;   Vervangingen:  45e Van Roosbroeck Jens voor Verdonck Simon.  Gele kaarten: Thomassen Martijn (2e).

Doelpunten: 65e Verbert Jonas  0 – 1 ; 90e Ndagano  0 - 2. 

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws / foto's Guy Verellen.

VC Mosselfestijn op 3 en 4 oktober

In haar 14-jarig bestaan heeft VC Herentals één onkreukbare klassieker opgebouwd: haar mosselfestijn. Jaarlijks willen tussen de 500 en de 800 mosselliefhebbers dit evenement niet missen. Zij zullen op 3 en 4 oktober ongetwijfeld weer van de partij zijn... 

Afspraak: vrijdag 3 oktober van 18u30 tot 21u
of zaterdag 4 oktober van 11u30 tot 14u00u en/of van 17u30 tot 21u00.

U heeft keuze tussen:
Mosselen met friet of brood voor € 19,00
1/2 kip met friet of brood voor € 13,00
Stoofvlees met friet voor € 13,00
Curryworst met friet voor € 8,00

Reserveren kan bij de bestuursleden, jeugdtrainers en/of afgevaardigen, in de kantine of bij Dirk Van den Eynden op 0477 344 980.

Lekker eten (en drinken...) in een aangename en ontspannen sfeer verzekerd.