Roodwit kon geen vervolg breien aan zijn overwinning van woensdagavond in Oppuurs. In Katelijne, dat ook al in Herentals won, moest Roodwit uiteindelijk de duimen leggen : 3-1.

Jan Deckers, pr-VC : 'Bij de bezoekers nog steeds geen Voorspoels, die was geblesseerd. Haneveer en Van Dingenen hadden studieverplichtingen en Bellens was geelgeschorst. Thomassen viel, halfweg de eerste helft, met een verrekking uit. Maar hun vervangers deden het zeker niet onaardig.

De eerste kans was voor de thuisploeg, maar aan de overzijde zat er meer gevaar in een schot van Bosmans. Even later ging Krajisnic zijn kans. Zijn vollley met links ging een metertje over. Aan de overzijde belandde een schot van Huysmans in de handen van Vervoort. Verder veel middenveldspel en gebikkel voor elke meter grond.

Het bezoekende middenveld werkte zich uit de naad en daardoor geraakte VC regelmatig in de buurt van Beeckmans. Rond het half uur was er eerst nog een schot van Biernaux, over. Even later werd Taels aangespeeld, die draaide zich vrij en werkte af. 0-1. In die fase sloegen er bij enkele Katelijnenaren de stoppen door. Voor de neus van de lijnrechter werd er getrokken en gestampt. Toen de storm gaan liggen was, raadpleegde de ref haar assistent en was het wachten welke thuisspelers gesanctioneerd gingen worden.

Maar de lijnrechter ontliep zijn verantwoordelijkheid en thuisspelers Beeckmans en Salut kregen (maar) geel. Hier had de wedstrijd een andere wending kunnen aannemen. Tot overmaat van ramp kregen de bezoekers ook nog een doelpunt te slikken. Op een hoge bal kon De Smet aan de tweede bal binnenwerken. 1-1.

Enkele tellen later kon Herentals op achterstand gestaan hebben wanneer een thuisspeler, na een snelle tegenaanval, de bal op de deklat lobde. Met de rust in zicht kon Biernaux, in het strafschopgebied, net niet bij een doorsteekpass. Een verraderlijk schot, dat door Vervoort werd gepareerd, sloot de eerste helft af.

Het duurde een klein kwartier vooraleer VC de eerste kans in de tweede helft konden noteren. De snelle Huysmans werd gelanceerd : zijn schot ging over, maar bij de volgende thuisaanval werd de VC verdediging simpelweg gerold en Matkovic gaf Vervoort geen kans : 2-1.

De bezoekers gingen voetballend druk zetten, Katelijne probeerde dat met alle middelen te vermijden. Maar de tegenaanvallen hielden toch wel gevaar in. De VC-verdediging bleef baas over de situatie. Halfweg de tweede helft was er weer een roodwitte aanval en Beeckmans moest alles uit de kast halen om Taels van z'n tweede doelpunt van de namiddag te houden. Schoten van Bosmans, Biernaux en Krajisnic kenden geen succes.

Aan de overzijde werd Huysmans nog eens afgezonderd maar Vervoort redde de Herentalse meubelen. In een laatste bezoekend offensief kreeg Taels de bal net niet voorbij Beeckmans. Aan de overzijde scoorde Huysmans wel, maar Put, duidelijk in buitenspel, beroerde de bal nog. De lijnrechter stond in gedachte al onder de douche, het doelpunt werd gevalideerd.

3-1 Meteen het einde van de wedstrijd. De Herentalse supporters bleven toch wel gefrustreerd achter. Het had anders kunnen draaien. VC Herentals krijgt voor het eerst 3 doelpunten binnen en haalt 0 op 6 tegen Katelijne, waar het thuis ook al door de scheids met vreemde beslissing werd bedacht.

VC Herentals handhaaft zich, ondanks de nederlaag, op de 3e plaats en telt nog altijd een wedstrijd minder. Zondag komt Branddonk naar St.-Janneke. Roodwit kan naar alle waarschijnlijkheid 3 spelers recupereren. Voorspoels en Thomassen zullen waarschijnlijk niet speelklaar geraken.'