VC Herentals heeft opnieuw niet kunnen winnen. Nu gingen de roodwitten thuis met het kleinste verschil onderuit (0-1) tegen Sint-Lenaarts.  VC speelde wel een sterke match.

VC-trainer Luc Beyens was achteraf wel positief over de inzet van z'n team : 'We scoren te weinig.  2x op de lat daar moet je geluk bij hebben, dan gaat de bal er wel in. De fysiek van de Nederlandse nieuwkomers moet nog omhoog, maar dat komt wel.'  In het St.-Lenaartskamp hoorde je : 'Straf dat Herentals in de bodem van het klassement staat.  We moesten knokken tot een 20' voor affluiten om het kleinste verschil te kunnen maken. VC hoort in de middenmoot.'

VC Herentals blijft voorlaatste in de rangschikking.

Extra verslag Kurt en Wendy Van Leemput :

Het behoud afdwingen zal voor Herentals een loodzware opgave worden. De voorbije speeldagen werden tegen enkele rechtstreekse concurrenten zware nederlagen geleden waardoor de kloof op een veilige plaats aanzienlijk groot geworden is. Er moeten dus ook punten gepakt worden tegen de betere ploegen in de reeks.

Sint-Lenaarts is zo'n ploeg. In de heenwedstrijd speelde VC een sterkte partij en werden ze nog "geflikt" door een onterechte rode kaart en een niet gefloten strafschop in de slotminuten. De kaarten liggen nu toch enigszins anders vermits de thuisploeg met het mes op de keel moet spelen. Het kan daarbij niet rekenen op Van Bouwel, Mariën en Van Der Schraelen.

Over de eerste helft kunnen we erg kort zijn, beide ploegen toonden veel inzet maar konden slechts één kans bij elkaar voetballen in de eerste 45 minuten. Voor Herentals moest Vermeylen goed tussenkomen op een poging van Cansizlar en voor de bezoekers kopte Verheyen een hoekschop nipt naast.

Herentals begon vol goede wil aan de tweede helft en een goeie combinatie leidde tot een schot van Verberne maar Vermeylen ranselde de bal uit zijn kooi, in de herneming besloot Van Roosbroeck op de deklat. Enkele minuten later verstuurde Vlaeymans een gemeten voorzet op het hoofd van V.D.Kerkhof maar de Nederlandse spits zag zijn poging uit doel geweerd.

Uit het niets scoorden de bezoekers dan toch de 0-1 nadat Verheyen teveel ruimte kreeg in de zestienmeter. Herentals kon niet meteen een vuist maken en het was de ingevallen Abbou die alleen voor Doino verscheen maar de Herentalse goalie hield zijn netten schoon met een goede tussenkomst.

Herentals liet nog één poging noteren via V.D.Kerkhof die de bal buitenkant slof nam maar het leder krulde een metertje naast doel.

Veel inzet maar opnieuw geen punten, dat lijkt jammer genoeg de rode draad door deze competitie te worden. Bovendien pakten opnieuw flink wat concurrenten punten waardoor Herentals de kloof op een veilige plaats nu al ziet stijgen tot 10 punten. Zolang het mathematisch kan moet je zeker in het behoud blijven geloven maar zelfs de grootste optimist beseft dat ze meer dan één mirakel zullen nodig hebben.

VC Herentals speelde met: Doino Michiel; Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Verberne Aart; Van Leerdam Ilja; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Roosbroeck Jens; Van De Kerkhof Jeroen; Cansizlar Derman en Verdonck Simon.  Bank: Dams Pieter; Van Den Vonder Thomas; Dillen Robbe; Nawabi Murtaza

Vervangingen: 60e Nawabi Murtaza voor Van Roosbroeck Jens en 79e Dillen Robbe voor Cansizlar Derman

Gele kaarten: Thomassen Martijn (3e en geschorst tegen Pelt).

Doelpunten: 72e Verheyen 0 - 1.