VC Herentals mocht  op het veld van Zwijndrecht meer dan een uur tegen 10 tegenstrevers voetballen. Het kwam niet verder dan een teleurstellende 2-2.

VC Herentals kwam tweemaal op achterstand maar kon in de eerste helft via Convalle gelijkstellen. In de tweede helft kon Van Dingenen de 2-2 scoren.

Jan Deckers, pr-VC Herentals : 'Ternesse liet zaterdag in Heikant 2 belangrijke punten liggen. Daardoor kon roodwit tot op 3 punten van de Wommelgemnaren komen. Sowieso zou de laatste speeldag dan uitsluitsel brengen. Maar VC moest dan wel eerst zelf voorbij het al veroordeelde Zwijndrecht. Het werd op linkeroever een ontgoochelend gelijkspel.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. De kopbal van Spiessens ging over, maar Kevin bleef even groggy liggen. Na verzorging kon hij verder. Even later was het aan de overzijde wel raak. Een opportuun schot van Daems, aan de rand van het strafschopgebied, viel over doelman Vervoort tegen de deklat, op de grond en sprong terug in het veld. De grensrechter was resoluut: de bal had de doellijn overschreden. 1-0.

Bij de volgende Herentalse aanval werd Voorspoels vrijgespeeld en ging alleen op doelman Denissen af. Maar net voor het strafschopgebied werd Davy van de sokken gelopen. Rood voor Cuyt . Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg borstelde Convalle de vrijtrap tegen de netten en alles was te herdoen. Zwijndrecht zocht steeds de lange bal richting de snelle Bouwmeester; de VC-verdediging had het er knap lastig mee. Halfweg de eerste helft was Bellens eerder op de bal dan Denissen maar de bal hobbelde naast.

Rond het half uur kon Voorspoels aanleggen, maar besloot in de handen van Denissen. In de volgende fase stond, aan de overzijde, Bouwmeester plots oog-in-oog met Vervoort, maar Simon redde de Herentalse meubelen. Met de rust in zicht besloot Bosmans tot tweemaal toe naast. Het laatste wapenfeit was ook al voor Herentals: een poging van Van Dingenen eindigde bij Denissen.

Herentals wou absoluut de 3 punten meenemen en begon furieus aan de 2e helft. Voorspoels noopte Denissen nog maar eens tot een redding. Op de daaropvolgende hoekschop was Van Dingenen te verrast om te scoren. Rond het uur glipte een thuisspeler door de Herentalse afweer. Zijn lob ging over doel. Scheids Van de Cruys, ook al niet in beste doen, legde de bal op de stip, tot verbazing van vriend en vijand. Bouwmeester liet dat cadeau, met een grote strik, niet liggen en VC moest terug achtervolgen. Er kwam enorme druk van de bezoekers, maar die misten koelbloedigheid in de zone van de waarheid. Ook was het oppassen voor de tegenaanval.

Op de 70e minuut kreeg de thuisploeg een laatste grote kans maar die werd hoog overgetrapt. De toon was gezet: de thuisploeg ging overal tijd winnen: in elk duel werd er getrokken en geduwd of ging er wel een withemd tegen de grond, tot grote ergernis van de bezoekers en hun supporters. Scheids Van De Cruys ging rustig in dat verhaal mee. O ja, soms werd er ook nog gevoetbald.

Denissen ging een hoofdrol spelen door alles wat op hem afkwam te weren. Kopballen van Taels, Voorspoels, en nog eens Taels werden door de Zwijndrechtse portier onschadelijk gemaakt. Met nog 10 minuten op de klok dacht iedereen dat hij dan toch geklopt was op een poging van alweer Voorspoels, maar hij kon het leer nog net in hoekschop duwen.

Uit die hoekschop kon Van Dingenen de oververdiende gelijkmaker scoren. In het slot was Haneveer tot tweemaal toe nog dicht bij de overwinningstreffer, maar het mocht niet zijn. Het einde van de partij werd nog ontsiert door opstootjes her en der. Van de Cruys, die er blijkbaar geen zin meer in had, bedacht alleen Spiessens nog met geel.

Deze zonnige aprilzondag had alles om er een mooie voetbalnamiddag van te maken. Dat een reeds veroordeelde ploeg dat doet met de middelen die ze hebben lijkt ons begrijpelijk... alhoewel. Maar door de lakse houding van de man in het zwart zullen nog vele supporters gefrustreerd naar huis gaan.

Wat er ook van zij, VC Herentals profiteert niet van de misstap van Ternesse en moet de 2e plaats aan Lille laten. Met nog 2 wedstrijden te spelen lijkt de race gelopen: als Ternesse er nog één van wint zijn ze kampioen, te beginnen volgende zondag met een uitwedstrijd naar Katelijne en da's nooit makkelijk. Wil VC nog een rol van betekenis spelen dan moet het zondag zelf eerst voorbij De Kempen, dat de laatste jaren "het zwart beest" was voor roodwit.'