Na de blammage tegen Vosselaar was de opdracht duidelijk, punten thuishouden tegen een erg sterk Spouwen Mopertingen.  Niet alleen om de schandelijke 6-0 van vorige week te vergeten maar ook om niet op een rechtstreekse degradatieplaats te belanden.  De thuisploeg kwam daarbij ook nog gehandicapt aan de aftrap.  V.D.Kerkhof kwam dan wel opnieuw in de kern na zijn schorsing maar rood-wit kon niet rekenen op De Swert en Van Bouwel.

De eerste aanval van de wedstrijd kwam op naam van VCH maar Van De Kerkhof kwam centimeters te kort om een één-twee met Van Leerdam af te ronden.  De bezoekers , klein van gestalte maar technisch erg vaardig namen daarna de wedstrijd stevig in handen.  Na bijna een kwartier spelen moest Vervoort aan de noodrem gaan hangen, een rode kaart was een logisch gevolg.

Dubbele pech wanneer Dingenen de daaropvolgende vrijschop snoeihard tegen de touwen werkt.  Spouwen Mopertingen eiste de ganse eerste helft de bal op maar kon nog maar één kans versieren, Timmermans kon van kortbij draaien en uithalen maar het leder verdween een metertje naast de kruising.

Onmiddellijk na de aftrap toonde Spouwen zich opnieuw, Velagic pegelde de bal vanop 25 meter richting doel, Doino moest met de vuisten redding brengen.  Vijf minuten later bewees ook Dingenen dat hij buskruit in de voeten had door een vrije trap vanop ruime afstand staalhard op de deklat te schieten.  Herentals knokte zich beetje bij beetje in de wedstrijd en moest met veel karakter strijden om een voet in de wedstrijd te houden.  Een mooie combinatie tussen Vlaeymans en Dillen werd door deze laatste naast de verste paal gekruld.

Herentals oefende vooral in het laatste deel van de tweede helft druk uit maar Vlaeymans besloot pal op Van Eijk.  Aan de overzijde bleef het opletten voor de snelle counters van Spouwen.  Timmermans, die erg graag het Herentalse gazon opzocht vond echter Doino op zijn weg.

Herentals probeerde met de moed der wanhoop nog via een slotoffensief een gelijkspel uit de brand te slepen.  Verder dan een ongevaarlijke kopbal van Van De Kerkhof kwam het echter niet zodat Herentals de wedstrijd met 0-1 verloor.

Karaktervoetbal

In de tweede helft liet Herentals in tegenstelling tot een week eerder wel degelijk zien dat het met karaktervoetbal een ploeg die voetballend een trapje hoger staat het toch lastig kan maken.  Jammer genoeg volstond ook dit vandaag niet om minstens een puntje thuis te houden.  Daardoor begint de balans wel erg negatief over te hellen, met slechts 1 punt thuis en nog steeds geen gescoord doelpunt.  Bovendien zakt rood-wit naar een rechtstreekse degradatieplaats wat toch absoluut niet de correcte waarde van dit team weergeeft.

VCH speelde met:  Doino Michiel; Marien Niels; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; V.D.Kerkhof Jeroen;  V.D.Schraelen Thomas; Dillen Robbe; Vlaeymans Sam; Van Leerdam Ilja; Thomassen Martijn en Verdonck Simon.

Bank: Dams Pieter; Hoefnagels Niels; Van Roosbroeck Jens en Van Den Vonder Thomas.

Kaarten: geen voor VC Herentals.

Doelpunten: 13e  Dingenen Martijn  0 – 1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws / foto's Guy Verellen.