VC Herentals verloor onbegrijpelijk bij rode lantaarn Rochus Deurne met 1-0. Er vielen 2 rode kaarten voor VC.

VC Herentals kon voor de trip naar hekkensluiter Rochus Deurne opnieuw rekenen op Van Doninck die terugkwam na een gele schorsingsdag.  Bovendien wilde VC eerherstel na de toch wel zwakke prestatie van een week eerder tegen Kaart.

De realiteit draaide echter volledig anders uit.  Nochtans begonnen de bezoekers het best aan de wedstrijd.  Bruynseels legde terug op De Swert  die centraal Van Bouwel bediende maar het schot van Ken werd door de lokale doelman in hoekschop gewerkt.

Een minuutje later stond Baeten aan het kanon, opnieuw bracht doelman Van Aelst redding.  De thuisploeg counterde gevat en kwam dicht bij de openingsgoal wanneer zowel Ajdari als Voet op een sublieme Olieslagers besloten.

Even later stond Ajdari opnieuw aan het kanon, ditmaal ging zijn poging rakelings over.  Het sterke openingskwartier kende geen vervolg en de supporters kregen nog slechts één kans te bezichtigen maar de vrije trap van Voet  werd door Olieslagers knap gepareerd.

De tweede helft bracht geen beterschap.  Voet dreigde al vrij snel maar gelukkig voor de bezoekers duwde hij de voorzet hoog over doel.  Aan de overzijde besloot Baert pal op de doelman.

Met nog 25 minuten op de klok voerde trainer Beyens een dubbele wissel door, Minu en Van Genechten kwamen De Swert en Bruynseels vervangen.  Minu liet zich al snel opmerken wanneer hij net voor de zestien onderuit werd gehaald en Muyshondt met rood van het veld werd gestuurd.

Herentals kon niet profiteren van de man meer situatie en gaf een kwartier voor affluiten een domme strafschop weg.  Voet maakte dankbaar gebruik van de situatie en bracht Rochus 1-0 voor.

Het ging van kwaad naar erger voor VC Herentals dat nog herleid werd tot 9 spelers na rode kaarten voor Van Doninck en Van Bouwel (beiden 2x geel).

Herentals verliest dus het cruciale duel in Deurne en voelt meer en meer de hete adem van de concurrenten in de nek.

De strijd om het behoud zal duren tot de slotspeeldag, dat werd vandaag alweer duidelijk.  Bovendien kan rood-wit tegen Arendonk geen beroep doen op Van Doninck en Van Bouwel.  Voetbal, niet altijd een feest…

VCH speelde met :  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries en Van Peer Nick
Bank:  Dams Pieter;  Marien Robin;  Minu Yves en Van Genechten Steven
Vervangingen:  65e  Minu Yves en Van Genechten Steven voor Bruynseels Miguel en De Swert Birger
Doelpunten:  75e  Voet Lorens  1 – 0 (penalty)
Gele kaarten:  Van Der Schraelen Thomas  (2e)
Rode kaarten:  Van Doninck Jelle (2x geel) ;  Van Bouwel Ken (2xgeel).

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.