Leider VC Herentals geraakte in de 11' op voorsprong met een goal van Niels Taels. Op de 21' maakte de thuisploeg gelijk: 1-1, meteen de ruststand.

Na de rust voetbalden Haneveer (2x), Jari Bellens en Admir Krajisnic een vlotte 1-5 bij mekaar.

White Star hapte naar adem en moest met 5 gele kaarten en een rode (2 x geel) nog een zware kaartenlast slikken. Birger De Swert ontbrak door ziekte.

De spelers zongen in de kleedkamer 'Gelukkige verjaardag Leo'. Op zondag 23/10 om 15:00 : VC Herentals - Heikant.

Jan Deckers,  pr van VC Herentals :

VC Herentals wint overduidelijk in White Star Schorvoort

Het kleine veld en de stugge verdediging met veel lengte waren niet bepaald ingrediënten waar roodwit vrolijk van werd. Maar de leider omzeilde de klip met succes. Op basis van een tweede helft, waar de bezoekers duidelijk de betere waren, was de overwinning gerechtvaardigd te noemen, maar het werd toch een moeilijkere namiddag dan de 1 – 5 liet vermoeden.

Bij de bezoekers kwam de wedstrijd nog wat vroeg voor Biernaux. Bosmans was geel geschorst en De Swert moest zich wegens griep in laatste instantie afmelden.

Daardoor verschenen Taels en Thomassen voor het eerst aan de aftrap. De eerste 10 minuten zochten beide ploegen naar de zwakke punten van de tegenstrever. Herentals probeerde dat met de combinatie. De thuisploeg eerder met de lange bal.

Door het kleine veld stokte elke aanval. Vele duels met nogal wat contacten en twee werkloze doelmannen die het allemaal graag zagen gebeuren. Maar rond de 10e minuut brak Jari Bellens de wedstrijd open; na een sluwe doorsteekpass zonderde hij twee ploegmaats alleen voor Sels af, Taels omspeelde de Schorvoortse portier.

0-1, de eerste treffer van Niels. White Star wou die achterstand snel ongedaan maken maar enkele schoten uit de 2e lijn kenden geen succes. Halfweg de eerste helft kon Vervoort nog een schot onschadelijk maken, maar enkele ogenblikken later dweilde een White Star-speler de rechterkant af, bracht de bal voor waar Geudens de bordjes simpel terug in evenwicht bracht.

Herentals wou absoluut de rust in met een voorsprong ; het regende nu kansen. 2 minuten na de gelijkmaker stond Bellens oog-in-oog met Sels, die het schot van Jari nog ijlings tegen de kruising kon duwen, in de rebound lag Sels weer in weg, de bal kwam weer bij Bellens, die nu wel ging scoren, maar weer kon die dekselse Sels nog net in hoekschop duwen.

Even later mist een schot van Haneveer de juiste richting. Rond het halfuur is de zeer bedrijvige Bellens weer weg op rechts, Sels kan nog maar net voorkomen dat Taels zijn tweede van de namiddag aantekent. Nog eens 5 minuten later staat Voorspoels aan het kanon, nu redt Sels miraculeus. De thuisdoelman verhinderde zo dat White Star al voor de rust uitgeteld was.

Na de rust ging VC op zijn elan door.

Nauwelijks was de eerste minuut verstreken of de snelle Krajisnic ging er met de bal vandoor. Alleen voor Sels legde hij breed op Haneveer en ook Yannis tekende voor zijn eerste van het seizoen. Even later kreeg Adje opnieuw een mogelijkheid maar mikte over. We zijn nog maar 5 minuten na de pauze wanneer van Ginsbergen een unieke kans op de tweede gelijkmaker, meters over trapt. Meteen een waarschuwing voor de bezoekers dat de buit nog niet binnen was.

Maar het was zowat het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Schoten van alle kanten gingen nu richting het doel van Sels, en als hij dan toch eens geklopt was stond er nog wel een verdediger klaar om grotere averij te voorkomen.

Enkele schermutselingen op het middenveld maakten dat de thuisspelers, mee door aanhoudend protest, tegen 6 gele kartonnetjes aankeken, (daardoor één keer rood)tegenover één keer geel voor de bezoekers.

Dat zegt wel wat over de intensiteit van het spel. VC liet het allemaal niet aan zijn hart komen en beukte lustig verder op het White Star doel. Ondertussen werden Haneveer, die de deklat trof, en Convalle afgevlagd wegens buitenspel.

20 minuten voor het einde viel de beslissing. Na een zoveelste hoekschop viel de bal voor de voet van Haneveer en Yannis schoot overhoeks zijn tweede van de namiddag binnen. Het werd nu allemaal veel makkelijker voor de roodwitten.

In minuut 82 gaf Krajisnic nog eens een staaltje van zijn snelheid weer, vond Bellens vrij aan de tweede paal en Jari kon eindelijk en oververdiend zijn eerste van het seizoen aantekenen. 5 minuten later vond een onvermoeibare Haneveer Krajisnic . Ook Adje legde met zijn eerste treffer de eindstand vast.

Door de winst van Lille op GR Katelijne en het puntenverlies van de andere achtervolgers lijkt de eerste periodetitel, met nog 2 wedstrijden te gaan, een duel te worden tussen VC en Lille waarbij Herentals met 3 punten voorsprong en een beter doelsaldo over de beste papieren beschikt.

Zondag is Lille gastheer voor Oppuurs, terwijl Heikant uit Berlaar naar St.-Janneke komt. Trainer van de paarswitte formatie is Rudy Van Houdt, ooit nog in die hoedanigheid aan de slag bij VC Herentals en aandachtig toeschouwer in Schorvoort. Hij kent bijgevolg de club aan de Herenthoutseweg als geen ander.  Aftrap om 15u.

Foto VC : feestje in de kleedkamer van White Star.