VC Herentals ging 1-4 winnen op het veld van Wellen. VC Herentals pakt de leiding in vierde klasse C.

Verslag Kurt Van Leemput

VC Herentals trok voor zijn vuurdoop in vierde nationale naar KVK Wellen, dat als kampioen van de provincie Limburg  naar bevordering promoveerde.   Trainer Beyens koos op het middenveld voor Dillen die de voorkeur kreeg op Van Der Schraelen die de afgelopen week ziek moest afmelden.

Rood-wit startte hoopvol aan de wedstrijd en kwam al snel tot een kans via Van Bouwel die op de lokale doelman besloot.  Crescente bleef even later wel liggen bij een onschuldig duel maar een vervanging was (nog) niet aan de orde.  De thuisploeg reageerde prompt  via Sögütcü die aan de tweede paal op Doino besloot.  Nog voor de tien minuten verstreken waren klom Wellen toch op voorsprong.  Een misverstand achteraan bij Herentals gaf een vrijgeleide aan Alaerts die veel te gemakkelijk de 1-0 op het scorebord kon zetten.  De wedstrijd won niet echt aan spankracht, integendeel, het was  Bieniek die de vuisten van Doino nog eens op de proef stelde.  Herentals herpakte zich de laatste tien minuten van de eerste helft echter volledig.  VCH ontwikkelde voldoende druk en dat resulteerde 5 minuten voor de pauze voor de verdiende gelijkmaker.  Het schot van Vlaeymans werd in de voeten van V.D.Kerckhof gedevieerd en onze Nederlandse prijsschutter tikte het leder tegen de netten , 1-1.  Minuten later kreeg Van Leerdam nog een belachelijke gele kaart aangesmeerd maar iedereen keek al hoopvol uit naar de tweede helft.

Wellen voerde een dubbele wissel door , waaronder hun doelman maar het eerste gevaar kwam van Herentals, Van Leerdam pegelde vanop ruim 20 meter over doel.  Wanneer enkele minuten later V.D.Kerckhof in het straatje werd gestuurd was het wel raak, 1-2.  Nog geen vijf minuten later konden de handen van de Herentalse supporters opnieuw uit de broekzakken gehaald worden waneer Dillen knap samenspel kon afronden, 1-3.   De thuisploeg kon de balcirculatie van Herentals niet meer belopen en moest nog enkele kansen toestaan.  Vlaeymans en De Swert vonden echter een secure Monissen op hun weg.  Tien minuten voor affluiten zorgde Vlaeymans met een afstandsschot toch voor de geruststelling , 1-4 en wedstrijd gespeeld.  Zowel Herentals als Wellen kregen nog kansjes voor een doelpunt mee te pikken maar aan de eindscore veranderde niets meer.

VC Herentals wint zo zijn eerste wedstrijd in de nationale reeksen met een afgetekende 1-4 op het veld van Wellen.  Vooral in de tweede helft kregen we opnieuw het rood-wit te zien van het afgelopen seizoen dat met vlot combinatievoetbal het doel van de tegenstander bestookt.  Volgende week wacht een nieuwe uitdaging tegen Leopoldsburg in onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

VCH speelde met:  Doino Michiel; Thomassen Martijn; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Dillen Robbe; Marien Niels; Van De Kerckhof Jeroen en Verdonck Simon

Bank:  Dams Pieter; Van De Vonder Thomas; Vervoort Maarten; Van Der Schraelen Thomas

Vervangingen:  84e  Van Der Schaelen Thomas voor Van Bouwel Ken;  88e Van De Vonder Thomas voor Van Doninck Jelle; 89e Vervoort Maarten voor Verdonck Simon

Gele kaarten:  Thomassen Martijn (1e) ; Van Leerdam Ilja (1e)

Doelpunten:  9e Alaerts Diewert  1 – 0 ; 40e V.D.Kerckhof Jeroen 1 – 1 ; 52e Van De Kerckhof Jeroen 1 – 2 ; 57e  Dillen Robbe 1 – 3 ; 80e Vlaeymans Sam  1 – 4