Zonder de nog altijd geblesseerde Davy Voorspoels heeft VC Herentals vlot met een forfaitscore gewonnen van White Star. Bij de rust was het 2-0. VC Herentals stak enkele mooie aanvallen in mekaar. VC Herentals speelde voor de gelegenheid in geelzwarte uitrusting.

Kim Bosmans kopte in de 12' een prima aanval binnen: 1-0. VC Herentals verzuimde verder uit te lopen maar dat lukte toch toen Biernaux een strafschop in de 41' omzette. Na de rust scoorde Krajisnic en lukte Biernaux zijn 2e van de namiddag. Ook de ingevallen Taels kon nog een mooie aanval afronden. De forfaitscore was niet eens overdreven.

Jan Deckers VC-pr : 'VC Herentals nam de maat van White Star 5-0.
Dan denk je : een thuisploeg die heer en meester was. Maar het heeft toch meer energie gekost dan de cijfers lieten vermoeden. VC dicteerde de wet wel maar slordig omspringen met geboden kansen maakten dat White Star bleef geloven in een heropstanding. Pas in het laatste kwartier nam roodwit afstand van de hekkensluiter.

Geen prijsschutters in dit duel : bij de thuisploeg blijft de blessure van Davy Voorspoels aanslepen, bij de bezoekers geen Geudens. VC zette de bezoekers meteen onder druk. White Star zakten laag in en geraakte daardoor in de beginfase niet op de Herentalse helft.

Maar de roodwitte opbouw liep veelal te traag en zo kon White Star zich meestal organiseren. Toch kreeg de thuisploeg genoeg kansen om in het eerste kwart de Schorvoortenaren op een onoverkomelijke achterstand te plaatsen. In de tweede minuut al werd Haneveer door de buitenspelval geloodst, Yannis trapte de bal onbesuisd over en naast.

Even later was een schot van Convalle niet krachtig genoeg om Sels te bedreigen. In minuut 13 bracht Bellens de bal voor doel, Convalle kon verlengen op het hoofd van Bosmans en die knikte binnen. 1 – 0.

De volgende roodwitte aanval leverde weer gevaar op. De bezoekers werden op een hoopje gespeeld en Haneveer, die duidelijk achter de bal vertrok scoorde. Maar zo had de lijnrechter het niet begrepen. Buitenspel en het Herentalse feest ging niet door.

Enkele minuten later kreeg Haneveer weer de bal aangespeeld in de rug van de verdediging, maar deze keer was Sels baas over de situatie. Halfweg de eerste helft noteerden we een eerste schuchtere poging van de bezoekers. Een schijnbaar onschuldig schot vanop zo'n 30 m moest door Vervoort in hoekschop worden geduwd. Aan de overzijde kon De Swert net niet bij een voorzet en Bosmans trapte uit de draaiing over. Herentals maakte de klus niet af.

White Star ging wat hoger storen en dat resulteerde in een huizenhoge kans maar Van Gils geraakte niet bij de bal. Met de rust in zicht was Krajisnic de volgende die op Sels mocht afgaan. Sels tikte Ad aan en de bal ging op de stip. Biernaux kweet zich van die taak en Herentals dan toch op een dubbele voorsprong.

Een snelle bezoekende aanval stierf nog in het zijnet alvorens Sels op een poging van Krajisnic zijn ploeg moest behoeden voor erger. 2 – 0 de stand aan de rust.

De tweede helft was nog maar pas op gang getrapt of Haneveer verscheen weer alleen voor Sels. De Schorvoortse portier redde nog maar eens de meubelen. Er was bijna een uur gespeeld wanneer het de beurt was aan De Swert om alleen op Sels af te gaan.

Birger geraakte ook al niet voorbij de bezoekende doelman. Het gemopper op de tribune werd er alleen maar groter om. In minuut 67 moet Sels zich weer reppen op een schot van de ingevallen Van Looy.

Met nog een kwartier voor de boeg moest Vervoort al zijn kunnen tonen om de bezoekers van de aansluitingstreffer te houden. Even later bezegelde een mooie thuisaanval het lot van de moegestreden bezoekers. Krajisnic werkte het leer in twee tijden voorbij Sels. Taels was ondertussen Bosmans komen vervangen. Hij stond, enkele minuten voor affluiten, op de juiste plaats. 4-0.

Het laatste wapenfeit van de bezoekers was een spectaculaire lob van Huygaerts maar Vervoort wou absoluut zijn netten schoon houden. In de slotfase kopte Taels een wenkende kans pal in de handen van Sels. Krajisnic had het laatste woord. Hij frommelde in de 90e minuut zijn tweede van de namiddag binnen.

Mits wat meer efficientie had de thuisploeg het zich voor de rust al gemakkelijk kunnen gemaakt hebben. Maar het is anderszijds niet evident om veel te scoren en, als het even kan, met champagnevoetbal. Dan mag de tegenstander nog de gelederen sluiten.

Zondag trekt VC naar het Heikant van Rudy Van Houdt. De ploeg uit Berlaar is toch wel de revelatie van het seizoen. De thuiswedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. Het belooft voor de roodwitten een moeilijke verplaatsing te worden.'