Eén noodgedwongen wijziging in het elftal van trainer Christiaensen: Voorspoels was niet beschikbaar wegens werkverplichtingen. Haneveer stond voor de eerste keer dit seizoen aan de aftrap.

De thuisploeg probeerde het heft in handen te nemen. Het had echter een vinnige tegenstander, die met veel duelkracht de overhand probeerde te nemen. Vlak voor en vlak na het kwartier kreeg VC de eerste twee grote kansen van de wedstrijd. Eerst kwam Haneveer niet tot een schot of pass toen hij alleen voor doel gebracht werd. Yannis twijfelde jammer genoeg te lang en Witgoor kon ontzetten.

Vervolgens pakte Djuric Ascension uit met dé ingeving van de wedstrijd. Een slecht weggewerkte bal van de bezoekende doelman probeerde hij van zowat aan de middencirkel in de winkelhaak te werken. Het moet gezegd worden; de manier waarop doelman Burhan zijn eigen foutje rechtzette mocht er ook wezen.

Vervolgens kabbelde de wedstrijd voort richting rust. Bij de thuisploeg ontbrak de precisie om echt veel vlotte acties op te zetten. Het ontbreken van Voorspoels om af en toe een lange bal bij te houden of door te koppen zal hier ook wel voor iets tussen gezeten hebben.

De bezoekers kwamen ook niet echt tot uitgespeelde acties, op enkele schoten uit de tweede lijn na. Het bezoekende doelpunt viel dan ook een beetje uit de lucht. Witgoor zette zich door op links. Keeper Vervoort anticipeerde correct op een voorzet. Helaas week deze voorzet af en dwarrelde zo over de achterlijn. Een voor de thuisploeg ontgoochelende 0-1 bij de rust.

VC begon niet sterk aan de tweede helft. Er werd te snel de lange bal opgezocht. Door het verschil in lengte waren dit telkens hapklare brokjes voor de bezoekende verdediging. Na een tiental minuten in de tweede helft probeerde rood-wit toch een tandje bij te steken. Het ging steviger in duel, en zette meer druk op de bezoekende verdedigers.

Zo kwam Simon Verdonck alleen voor de doelman te staan. De verdediger kwam echter niet tot een schot. Een paar minuten later probeerde Ascension Haneveer af te zonderen in het strafschopgebied. Helaas mistte deze zijn controle.

Na 70 minuten werd de bedrijvige Van Genechten gewisseld voor Hoefnagels. Centrale verdediger Spiessens werd enkele rijen naar voren geschoven om als spits en aanspeelpunt te gaan spelen. Kort daarop gooide de thuisploeg een lange bal in het strafschopgebied. Volgens de scheidsrechter werd deze door een Witgoorverdediger met de hand beroerd. Strafschop, en Kevin Spiessens zette deze feilloos om.

Uit de reactie was duidelijk te zien dat VC de volle drie punten nog thuis wilde houden. Kevin grabbelde de bal meteen uit het doel om snel terug te lopen naar de middenstip. Spelers die willen winnen: altijd leuk voor de supporters!

Er volgden nog 20 spannende minuten. Witgoor kwam nog het dichtst bij de overwinning. In wat zowat hun eerste goede aanvallende actie van de tweede helft was, strandde de bal na veel geharrewar tegen de paal en in de handen van doelman Vervoort. Het allerlaatste wapenfeit was voor Ascension, maar zijn vrije trap was een beetje flets getrapt en ging ruim over.

VC zal na de wedstrijd het gevoel hebben dat er meer in zat. Helaas zorgden een combinatie van slordigheden, spelers die minder goed in de wedstrijd zaten en te vaak de lange bal op te zoeken ervoor dat een echte "powerplay" zelden mogelijk was.

Dit zijn de leermomenten voor een nieuwe en jonge ploeg. Volgende zaterdag volgt een pittige verplaatsing naar FC De Kempen dat zijn start een beetje miste, maar vandaag wel 0-2 won op Branddonk.

VC speelde met: 1. Vervoort 2. Bellens 3. De Winter 4. Spiessens 5. Gaukema (50' 7. De Swert) 6. Convalle 9. Van Genechten (70' 20. Hoefnagels) 11. Haneveer (15. Van Dingenen) 16. Krajisnic 17. Ascension 18. Verdonck

Doelpuntenmaker: 75' Spiessens (strafschop) (vierde doelpunt en topschutter)

Kaarten: 60' De Swert - Geel voor een overtreding 61' Ascension - Geel voor een overtreding - 86' Convalle - Geel voor een vermeende overtreding.