VC Herentals kreeg voor zijn derde oefenwedstrijd het bezoek van tweede provincialer Zwijndrecht.  Nog steeds een hele rist geblesseerden bij de thuisploeg, dat met Van Roosbroeck en Verdonck twee testers in de kern opnam.

De bezoekers gingen het felst van start.  Zwijndrecht klom na dom balverlies ook snel op voorsprong, Bouwmeester verzilverde de kans.  Herentals toonde zich een eerste keer via een snel genomen vrije trap die Van Der Schraelen bereikte maar Thomas schoot nogal onbesuisd over.  Enkele minuten later was het wel raak toen een fel opzittende Van Bouwel de bal veroverde, een prima voorzet uit de sloffen toverde en Vlaeymans aan de tweede paal vrij kon inkoppen.  VCH schakelde een versnelling hoger en de kansen volgden.

Doelman De Jonghe kende geen problemen met een schotje van Van De Weyer en moest een minuutje later de bal uit doel ranselen na een mooi persoonlijk nummertje van Caers.  Ook Zwijndrecht liet zich niet onbetuigd, alweer Bouwmeester sneed door de verdediging maar Olieslagers dook gepast in de voeten.  Tien minuten voor het rustsignaal klom VCH op voorsprong nadat de scheidsrechter een strafschop toekende voor de thuisploeg.  Van De Kerckhof schoot de zestienmeter hard tegen de touwen, 2-1.  Vijf minuten later scoorde de Nederlandse spits zijn tweede met een heerlijke knal in het dak van het doel vanop 12 meter.  De laatste kans van de eerste helft was voor de bezoekers via Van Broeck die ongehinderd een voorzet kan inschieten maar de bal draait langs de verkeerde kant van de paal buiten.

Tijdens de rust kwamen testers Van Roosbroeck en  Verdonck in de ploeg, ook De Swert werd meteen opgetrommeld.  Toch was het weer Zwijndrecht dat uit zijn eerste kans een doelpunt wist te puren.  Ook nu was balverlies de aanleiding voor de aansluitingstreffer , 3-2.  De thuisploeg leek even van slag want Van Dam had zelfs de gelijkmaker aan de voet maar faalde.  Op het uur noteerden we een snelle spelhervatting van rood-wit, De Swert dropt de bal perfect voor de voeten van Vlaeymans die met een pegel de handschoenen van De Jonghe testte.  Bij de volgende kans ging de bal wel in het mandje, Van Roosbroeck rondde een perfecte assist mooi af.   Het laatste wapenfeit kwam op naam van Bouwmeester die een vrije trap op de handschoenen van Olieslagers schilderde.

VC Herentals nam dus met 4-2 de maat van een moedig Zwijndrecht.  Zaterdag volgt het derde duel in de beker van Antwerpen op het veld van Linda Olen waar rood-wit zijn leidersplaats in de groep moet verdedigen.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Caers Niels; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Marien Niels; Van De Kerckhof Jeroen; Van De Weyer Dries.

Bank: Dams Pieter; Van Roosbroeck Jens; Verdonck Simon; De Swert Birger; Dillen Robbe

Vervangingen: 46e Van Roosbroeck Jens voor Van De Kerckhof Jeroen; 46e Verdonck Simon voor Van De Weyer Dries; 46e  De Swert Birger voor Van Bouwel Ken;  59e  Dillen Robbe voor Baeten Steffe.   Gele kaarten:  Verdonck Simon.

Doelpunten:  7e  Bouwmeester Glenn 0 – 1 ; 14e Vlaeymans Sam 1 – 1 ; 34e  Van De Kerckhof Jeroen 2 – 1 (pen.);  39e  Van De Kerckhof Jeroen 3 – 1 ;  50e 3 – 2 ;  65e Van Roosbroeck Jens  4 - 2.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC  Nnieuws.