Op zondag 15 januari organiseert AC Herentals in het Netepark haar 44e veldloop. De wedstrijden en organisatie zijn een voorproefje voor de Proviniale Kampioenschappen veldlopen die door AC Herentals n.a.v. hun 50-jarig jubileum op zondag 5 februari georganiseerd worden.

"Reeds voor de 44e maal organiseert AC Herentals op zondag 15 januari haar veldloop voor dames en heren.

Programma

Het goed gevulde programma start om 12u00 met wedstrijden voor de kangoeroes, dat zijn jongens en meisjes geboren in 2010 en 2011. Ook is er een gemengde wedstrijd voor de G-atleten om 12u15. Vanaf 12u30 starten de klassieke wedstrijden van benjamin tot master. De wedstrijden voor seniores zijn voorzien om 14u30(dames) en 15u00(heren).

Het loopgebeuren heeft plaats op de terreinen van het Netepark – Vorselaarsebaan in Herentals. Voor de kleedkamers en de prijsuitreiking kunnen de deelnemers terecht in de Sporthal van het Blosocentrum.  

Medaillekandidaten

De organiserende vereniging, AC Herentals, heeft wel wat kanshebbers voor de overwinning in haar rangen. Volgende atleten mochten dit jaar reeds  de smaak van de overwinning proeven en behoren ook bij de zegekandidaten in Herentals: -Benjamins : Lien Van Rooy, Cisse Vervecken en Siebe Bos

-Cadetten:    Silke Rutten en Costia De Kimpe

- Scholieren:   Senne Mols

- Juniores:       Thomas Vanoppen

- G-atleten :   Brent Bakelants Seniors:        Jolien Boonen

-  Masters:      Vicky Lieckens en Wesley Van de Gaer  

Bij de seniors mannen kijken we uit naar Tom Van Rooy, die aan zijn laatste wedstrijden als senior bezig is. Op het einde van de maand stapt hij over naar de masterscategorie. Samen met Pieter Van Dyck, Vincent en Laurent Bierinckx gaat hij de strijd aan met de beste veldlopers uit de regio.

In het verleden mochten we op de veldloop van AC Herentals ruim 1000 atleten verwelkomen. Als de weersomstandigheden wat meezitten dan hopen we terug dat aantal te bereiken."

foto: zo was het in 2016