De mannen van Booischot vertrokken zaterdagavond richting Zele met de vaste overtuiging om de rode lantaarndrager van de Liga B 3 punten te ontfutselen. Berlare Zele speelt dit seizoen met een totaal vernieuwde ploeg en won nog geen enkele wedstrijd.

Ze hadden dan ook een extra oproep gedaan om ter gelegenheid van hun 1ste thuiswedstrijd van het seizoen zoveel mogelijk volk op de been te krijgen om hen naar de overwinning te roepen. De bezoekers lieten zich echter niet overdonderen door het blauwe suppportersgeweld en speelden heel geconcentreerd.

Jonas Glasée het eerste punt van de match op het bord en nam direct zijn ploeg mee op sleeptouw om er een echte volleybaldemonstratie van te maken voor een bomvolle sporthal.  Mendo won dan ook vrij makkelijk de 2 eerste sets maar als in de derde set ,  bij een 13-17 stand,Ward Van Dyck gekwetst uitviel(duimblessure bij het blokken) waren ze even zo onder de indruk dat Zele Berlare de kans kreeg om terug in de wedstrijd te komen. Als de thuisploeg tot 2 keer een setbal onbenut liet vond Bob Douwen het welletjes. Hij zette met  2 aanvallen op rij de kers op de taart en leidde zijn ploeg naar de verdiende overwinning.

-Speelden : Wout Van Dyck, Jonas Glassée, Wouter Gijsemans, Joren Appels, Ward Van Dyck, Bob Douwen, Wout Ponnet (Libero)

Kwam in : Ruben Duwaerts

-Uitslag: 0 - 3 (17/25, 18/25, 26/28)