Het lokaal bestuur laat een mobiliteitsstudie maken in afwachting van de bouwvergunning voor de verbouwing van het politiecommissariaat (deel) aan de Molenvest tot kunstencampus.

Verwacht wordt dat de komst van de kunstenacademie de al met veel parkeeroverlast kampende Molenvest nog méér gaat belasten. 'Ons bestuur heeft met de bestelling van de mobiliteitsstudie gewacht tot de komst van de kOsh-school naar de Ieperstraat Engelse wijk en tot het begin van het schooljaar. Een kunstencampus in het stadscentrum zal zeker mobiliteitseffecten hebben', reageert schepen voor cultuur Ingrid Ryken (CD&V). 'De architecten die het ontwerp voor de kunstencampus maken, kunnen hun plannen nog aanpassen, mocht dat noodzakelijk zijn.'

Oppositiepartij N-VA hoopt dat de stad een plan B heeft in verband met de verkeerssituatie op de Molenvest. 'Ga eens met supermarkt Van Eccelpoel Lierseweg  praten', stelt Hubert Vanooteghem (N-VA) voor, verwijzend naar de parking van het grootwarenhuis die er 's avonds verlaten bij ligt. (pp)