Logistiek dienstverlener Verkooijen uit Hoogstraten is de winnaar van de LON-award Voka Kempen Noord en dingt zo ook mee naar de Prijs Ondernemen 2017. Het bestuur van het lokale ondernemersnetwerk van Voka – KvK Kempen zakte speciaal af naar het bedrijf om het nieuws bekend te maken.

Voka Kempen Noord is één van vijf Lokale Netwerken van Voka – KvK Kempen met bedrijven uit de regio Baarle Hertog, Hoogstraten, Merksplas en Rijkevorsel. Het was voorzitter Guy Martens die tijdens het bedrijfsbezoek aan de logistieke dienstverlener het goede nieuws aan directeur-eigenaar Miranda Verkooijen mocht melden. 'Verkooijen is een bedrijf met een heel rijke geschiedenis', zegt Guy Martens, voorzitter van LON Noord.

'Begonnen als een traditioneel transportbedrijf groeide het uit tot een full-service logistieke dienstverlener voor traders en leveranciers van plastic granulaten, maalgoed, rubbers, polymeren, diervoeding en papier. Verkooijen is een zeer klantgerichte onderneming, zij nemen hun klanten letterlijk alle zorgen uit handen. Ze verzorgen transport, opslag, inslag en overslag, waarderen de producten op (ontstoffen, zeven, demetalliseren en homogeniseren) en verpakken ze.

Ook zorgen ze dat alles in orde is wat betreft wet- en regelgeving, milieu- en veiligheid, douanediensten en accijnzen. Ze investeren permanent in hun infrastructuur (equipment en wagenpark) en personeel.

Hun wagenpark wordt frequent vernieuwd, ze werken met de modernste elektrische heftrucks, zijn ISO, SQAS en GMP gecertificeerd en voorzien talloze extra opleidingen voor de medewerkers. Kortom, het ideale bedrijf om de transport en logistieke sector positief in beeld te brengen en om onze regio te vertegenwoordigen.'

Veertig jaar

'Deze LON-award komt voor ons echt als een verrassing', vertelt directeur-eigenaar Miranda Verkooijen. 'Als logistiek dienstverlener hadden wij nooit gedacht gekozen te worden. Eigenlijk vinden wij het heel normaal wat we doen en zoals we het doen. Maar natuurlijk zijn we heel blij en fier met deze erkenning.

We vieren dit jaar ons veertigjarig bestaan – mijn ouders hebben het bedrijf opgericht in 1977 – en deze award geeft dat moment nog meer glans. We zullen er dan ook alles aan doen om onze regio goed te vertegenwoordigen. Hopelijk kunnen we de Prijs Ondernemen 2017 meenemen naar de Noorderkempen.'

Vijf winnaars

De LON-awards van Voka Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang onafgebroken bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze regio. Vaste waarden, bedrijven die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen. 'Het zijn de LON-besturen zelf die de winnaar uit hun regio selecteren', legt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen uit.

'Het zijn dus de ondernemers zelf die in eerste instantie beslissen. In juni kiest onze professionele jury welk bedrijf de Prijs Ondernemen 2017 in de wacht sleept.' (KH)