Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg werd vermoord nadat ze met een man had afgesproken om Pokémon-figuurtjes te ruilen. Ze hadden contact gelegd via Facebook. De leden van de Antwerpse Pokémon Go facebookgroep kenden Shashia en zijn geschokt na de moord.

De politie waarschuwt om voorzichtig om te gaan met contacten via Facebook.
Shashia was geen onbekende in de Antwerpse geekwereld. Geeks zijn mensen die gek zijn op internet, blogs, games, fantasy en gadgets. Shashia had een bijzondere passie voor Pokémon. Bij de Antwerpse Pokémon Go facebookgroep kenden ze haar.

De leden zijn geschokt maar vinden niet dat er een link gelegd kan worden met de Pokémonscene. Volgens hen had dit ook in een ander milieu kunnen gebeuren.

Als je afspreekt met een contact via Facebook, wordt aangeraden met meerdere vrienden af te spreken en op een openbare plaats.

Update : "k Herinner me niets meer. Het is één grote blinde vlek." John V. (25) uit Antwerpen, waar in z'n donderdagavond het lichaam van de vermiste Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg werd aangetroffen, weigert bekentenissen af te leggen over de moord op de jonge vrouw.

"Ben zelf ook super ongerust." Zo reageerde John V. woensdag via Facebook op een bericht van de broer van Shashia, waarin die zijn hoop uitsprak op een goede afloop. Op de dag van haar verdwijning, net na de verspreiding van het opsporingsbericht, had de 25-jarige Antwerpenaar ook al zijn bezorgdheid geuit in een andere Facebookpost: "Ben kapot, voel mij ziek schuldig... Wat als er iets is gebeurd omdat wij afspraken..." 

Maar alles wijst erop dat John V. de 20-jarige Shashia Moreau uit Heist-op-den-Berg op dat moment al had vermoord en haar lichaam in de kleine stadstuin achter zijn appartement had begraven.

Shashia Moreau verdween dinsdagochtend nadat ze vanuit Heist-op-den-Berg de trein had genomen naar Antwerpen-Centraal. Ze had er met iemand afgesproken, mogelijk met de donderdagavond opgepakte man. Die laatste was in ieder geval de voorbije dagen al eens door de politie ondervraagd.

Uit verder onderzoek bleek volgens het parket dat "zijn eerder afgelegde verklaringen niet overeenstemden met de objectieve vaststellingen", waarna donderdagavond overgegaan werd tot een huiszoeking.

"In eerste instantie werd een onderzoek gevoerd om Shashia levend en wel terug te vinden in het kader van de verdwijning", stelt het parket. "De huidige afloop is uiteraard bijzonder zwaar voor de familie en omgeving. Er zijn zeer ernstige aanwijzingen van een gewelddadig overlijden. Het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak loopt volop."

De 20-jarige Shashia Moreau was dinsdagmorgen met de trein van Heist-op-den-Berg naar Antwerpen gereden. (belga) (foto police.be)