Sinds 13 april 2015 is het Agentschap Wegen en Verkeer in Turnhout bezig met de heraanleg van het kruispunt van de Visbeekstraat en de Steenweg op Gierle (N140). De werken verlopen volgens schema en zullen morgen, donderdag 28 mei, afgerond zijn. Vanaf 17.00 uur wordt de Steenweg op Gierle terug opengesteld voor het verkeer.

Nieuw kruispunt verhoogt veiligheid

Het kruispunt van de Visbeekstraat met de N140 stond bekend als een zwart punt. AWV heeft in samenwerking met de stad Turnhout de onveilige situatie aangepakt door het kruispunt opnieuw in te richten. Zo zorgen nieuwe verkeerslichten ervoor dat gemotoriseerd verkeer veilig kan afslaan en fietsers en voetgangers veilig de oversteek kunnen maken. Fietsers kregen naast veilige oversteekplaatsen ook betere fietspaden op de N140 en de Visbeekstraat. De oversteekplaatsen maken de route voor de kinderen die langs de N140 naar school fietsen, veel veiliger. Ook voor de voetgangers werd een veilige oversteekplaats aangelegd.

Van deze werkzaamheden werd gebruikt gemaakt om ook het wegdek van de N140 te vernieuwen tussen de kruispunten van de Visbeekstraat en de Slachthuisstraat. Door het vervangen van het betonnen wegdek door een asfaltverharding, zal de geluidshinder voor de omwonenden afnemen. Ook het rijcomfort voor de weggebruiker neemt gevoelig toe.

Kruispunt morgen open

De aannemer legt nu de laatste hand aan de afwerking van het kruispunt en morgen 28 mei zou het kruispunt ten laatste om 17u opengesteld worden. AWV wil alle omwonenden, ondernemers en passanten danken voor hun be