Tijdens een overleg tussen de technische dienst van Heist-op-den-Berg en het AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) werd beslist om de beplanting langs de N15 Westerlosesteenweg tot aan het rond punt met de Paul Van Roosbroecklaan een opknapbeurt te geven.

Een aantal bomen zijn beschadigd, en aangezien de N15 een gewestweg is waar de gemeente Heist-op-den-Berg niet voor bevoegd is, werd in overleg met AWV besloten tot een aantal werkzaamheden in 2013.

Zo besloot AWV alle 110 acacia’s vervangen worden door exemplaren van de boomsoort Acer freemanii Armstrong, in mensentaal een boom uit de esdoornfamilie. Daarnaast zullen 30 gezonde lindenbomen verplaatst worden naar een andere locatie. Onder de bomen zal een laag boomschors van 10 cm aangebracht worden, en in elk perk zal een drainagebuis voorzien worden voor verluchting en bewatering.

“Ook de gemeente zelf zal zijn steentje bijdragen”, aldus bevoegd schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld). “In de boomperken zal de technische dienst bloembollen aanplanten en deze ook verzorgen o.a. door bewatering”. Behalve de kost van de bloembollen hebben deze werken geen gevolgen voor de gemeentefinanciën.