Het gemeentebestuur is verontwaardigd over de intenties van De Lijn om de belbussen in onze gemeente af te schaffen. Ook het feit dat we dit - zonder enig overleg - moesten vernemen via de media, stoot ons zwaar tegen de borst.

Officieel hebben we nog niets vernomen van De Lijn. Officieus bevestigde de vervoersmaatschappij wel dat ze het principe van de belbussen in de provincie Antwerpen willen verlaten. Het gemeentebestuur vindt dit een bijzonder slechte en betreurenswaardige beslissing.

Onmisbaar
De belbussen in onze gemeente worden intensief gebruikt en zijn onmisbaar voor mensen met minder mobiliteitskansen. Denk daarbij maar aan ouderen, mensen die minder goed te been zijn en rolstoelgebruikers.

De belbussen spelen in onze gemeente een belangrijke rol om de gehuchten te verbinden met het Centrum. Vele gehuchten hebben geen reguliere busverbindingen. Ook de handelaars benadrukken het belang van de belbussen voor de attractiviteit en de bereikbaarheid van het handelscentrum.

Pioniers
Onze gemeente behoorde bij de opstart van de belbussen tot de pioniergebieden. Enkele maanden geleden bevestigde De Lijn nog dat onze belbussen de meest rendabele waren van de volledige provincie Antwerpen. Het zou voor vele inwoners bijzonder jammer zijn moest deze sterk gewaardeerde vervoersdienst verdwijnen.