Vorige week vrijdag 6 november kon iedereen meedingen met het kansspel Euromillions om een gigantisch bedrag van 100 miljoen euro in de wacht te slepen. Zulke duizelingwekkende speelpotten worden meermaals door de Nationale Loterij georganiseerd.

Voor de organisatie van speelpotten voor deze trekkingen zijn De 4 Kempische dagbladhandelaars, De Pershoek te Lommel, Het Boekenhuisje te Lichtaart, Het Rietje te Vorst-Laakdal en Papyrus te Nijlen, reeds in de Kempen en ver daarbuiten gekend en bekend. Niet enkel omwille van hun feilloze organisatie, maar ook om dat tikkeltje meer waarover 'de vier' beschikken waardoor de speelpotten steeds als zoete broodjes verkopen.

Cliniclowns

Dat 'de vier' ook het hart op de juiste plaats hebben, hebben we met onze laatste speelpot nogmaals bewezen nl. het opzet van 6 november was om de organisatie 'Cliniclowns' te laten meedelen in de winst van de Euromillionsspeelpot van 100 miljoen euro. Concreet engageerde elk van 'de 4' zich om één aandeel van de speelpot ter waarde van 50 euro te kopen in naam van Cliniclowns waardoor bij winst in eerste rang per winkel een bedrag van 100.000 euro kon uitgekeerd worden aan deze organisatie.
Helaas besliste het lot anders en werd de winst een stuk beperkter waardoor wij onderling als dagbladhandelaars afgesproken hadden, om Cliniclowns een bedrag van minimum 1000 euro uit te keren, teneinde de gift niet volledig te laten afhangen van een kansspel en hen met lege handen naar huis te sturen.
Ondertussen hebben 'de 4' zich aan hun belofte gehouden en aan Cliniclowns het beloofde geld overgemaakt.
Vrijdag hebben wij hen daarom ook de symbolische cheque ter waarde van 1000 euro overhandigd en hen verder aangemoedigd en steunen voor het dagelijkse engagement dat zij opbrengen om zieke kinderen een lach op hun gezicht te toveren.

Valerie van Cliniclowns nam de cheque graag in ontvangst. Met het bedrag kunnen bij 50 kinderen in het ziekenhuis een glimlach op hun gezicht getoverd worden.