Op vrijdag 22 mei is er de jubileumeditie van de Vorselaarse Tapastocht. Tijdens deze 5e Tapastocht wandel je langs 13 (recordaantal) horecazaken van de gemeente en word je op elke plaats heerlijk verwend.

Deelnemers dit jaar zijn: Schranshoeve, 't Begin, De Ouwe Post, 't Vispluk, 't Kleyne Genoegen, De Wingerd, Den Engel, De Roskam, 5voor12, 't Cardijntje, Den Tip, 't Spieke en Chill Out.

Aanvang: 18u.

Inschrijven: snel zijn want bij vorige edities moesten de inschrijvingen vervroegd gestopt worden.

Inschrijven: vorselaarsetapas@telenet.be.

Verschillende routes in jubileumeditie

We zijn ondertussen toe aan de vijfde editie van de Vorselaarse tapastocht. Een jubileumeditie dus. De initiatiefnemers startten dit succesvolle initiatief ter promotie van de Vorselaarse horecazaken. Vorselaar is een bruisende gemeente ... iedereen weet 'dat er in Vorselaar altijd wel wat te beleven valt' en 'dat Vorselaar ook nog echt leeft'. Op dat elan organiseerden Wim Van Pelt, Filip Vertommen en Lieven Janssens 5 jaar geleden een eerste editie van de tapastocht. De drie culinaire hobbykoks deden al allerlei creatieve acties: ze publiceerden al twee kookboekjes met Vorselaarse en Kempense tapas (met echte streekproducten) en ze stonden ook mee aan de wieg van 'Kempen kookt', een culinaire roadshow door de Kempen.

Dit jaar vindt de tapastocht plaats op vrijdag 22 mei 2015 (18u-24u). Concept is heel simpel: de deelnemers mogen langs 5 horecazaken passeren en krijgen daar in ruil voor een voucher een mooie tapa aangeboden. Dit jaar nemen een recordaantal horecazaken deel: maar liefst 13 Vorselaarse cafés, tavernes, restaurants en/of eethuisjes doen mee: Schranshoeve, Den Tip, 't Begin, De Cardijn, 't Kleyne Genoegen, Den Engel, Chill Out, Den Ouwe Post, 5voor 12, 't Spieke, De Wingerd, 't Vispluk en de Roskam.

Deelnemers kunnen kiezen tussen drie rondes:
> ROUTE 1 = route te voet in het centrum
(na Schranshoeve: Den Tip, 't Begin, Cardijn en 't Kleyne Genoegen)
> ROUTE 2 = route te voet in het centrum
(na Schranshoeve: Den Engel, Chill Out, Den Ouwe Post en "5 voor 12")
> ROUTE 3 = route per fiets (of auto/te voet) langs tavernes buiten centrum
(na Schranshoeve: Spieke, De Wingerd, 't Vispluk en de Roskam)

De voorbije edities moesten we de inschrijvingen telkens vroegtijdig stoppen door het grote succes. Ook dit jaar houden we het beperkt tot 400 inschrijvingen. Zodoende blijft het ook gezellig en haalbaar voor de horecazaken. Via een mail aan vorselaarsetapas@telenet.be kan men alvast inschrijven voor één van de rondes. Kostprijs = 15€ per persoon (5 tapas inbegrepen!). De tocht start op 22 mei in de Schranshoeve, Nieuwstraat 49, 2290 Vorselaar (tussen 18u en 20u starten). Daar kan men de inschrijving vervolledigen en ook de vouchers in ontvangst nemen.

Info: Wim Van Pelt, Filip Vertommen en Lieven Janssens
vorselaarsetapas@telenet.be