Vincent Kompany moest tijdens de wedstrijd verzorgd worden nadat hij in botsing was gekomen met de Servische doelman. Een hevige bloedneus blijkt achteraf niets minder dan een gebroken neus te zijn. Bovendien heeft hij ook een barst in de oogkas en een lichte hersenschudding. Van wisselen wilde de kapitein echter niet weten en hij speelde zijn dijk van een wedstrijd uit. Achteraf werd hij naar het ziekenhuis gebracht. 'Wat je allemaal niet moet doen voor je land, hé', twitterde hij lachend.

‘Hij heeft de nacht ter observatie in het Sint Maartenziekenhuis in Mechelen doorgebracht maar heeft om 10u vanochtend het ziekenhuis verlaten’, zo laat de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zaterdag weten.

Kompany liep de blessures op na een contact in de eerste helft met de Servische doelman Stojkovic, wiens elleboog hij bij een hoekschop in het gezicht kreeg. De aanvoerder van de Rode Duivels moest een tijdje worden verzorgd maar speelde toch de hele match uit. Na afloop van de wedstrijd, door België met 2-1 gewonnen, zette Kompany een foto van zijn gehavende gezicht op Twitter. 

Spoedig beterschap Vincent.  @VincentKompany