Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor watergladheid op de wegen door de aanhoudende felle regen. Eerder vandaag was er op de E313 in de regio Antwerpen een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur van kracht, op de Antwerpse ring en snelwegen die erop aansluiten werd de maximumsnelheid teruggebracht naar 90 kilometer per uur. Maar nu het minder hard regent, zijn de beperkingen opgeheven.

De watergladheid leidde her en der al tot slippartijen. Zo was de E313 ter hoogte van Herentals-West vanmorgen een tijdlang versperd nadat een wagen aan het slippen was gegaan en tegen de vangrail was beland. Ook een tweede wagen raakte erbij betrokken. Een persoon werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Op de E19 is een auto geslipt en over de kop gegaan in Kontich. Volgens de brandweer is het ongeval te wijten aan aquaplaning.

Hier en daar wateroverlast

Intussen zijn er verschillende meldingen over wateroverlast in de provincie Antwerpen o.a. aan de Turnhoutsebaan in Kasterlee.

Door de overvloedige regenval zal het waterpeil ongetwijfeld stijgen, maar overstromingen van huizen worden voorlopig niet verwacht. Toch volgt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) de toestand nauwlettend op. (vrt)