De Vlaamse regering kende  op voorstel van minister-president Kris Peeters,  een strategische opleidingssteun toe van 2 miljoen euro aan Nike European Logistics Center Belgium (ELC), een filiaal van Nike Europe Holding BV.  Hiermee bevestigt de Vlaamse regering haar eerdere principiële steuntoezegging.

 

nikenike

NIKE European Logistics Center (ELC) werd opgericht in Laakdal in 1994. In de jaren 1994-2011 werd 500 miljoen euro geïnvesteerd in deze onderneming. De schaalgrootte is indrukwekkend: met een vloeroppervlakte van 210.000m² is de vestiging in Laakdal één van de grootste en ook één van de meest uitgebreide distributiecentra in Europa. Jaarlijks worden 180 miljoen stuks verzonden naar 50.000 klanten.

Voor de volgende jaren tot en met 2020, verwacht de Nike Groep in Europa jaarlijks een stijging van de verkoop met ongeveer 10%. De huidige logistieke capaciteit bij Nike is ontoereikend om deze groei op te vangen. Nike beschouwt Vlaanderen als de ideale locatie om haar logistieke activiteiten verder te clusteren en uit te bouwen. (kp)