Vrijdagavond rond 21.30u knalde op de Herenthoutsesteenweg in Bouwel na een wilde achtervolging een vluchtend voertuig op een tegenligger en daarna tegen een woning aan de voetbalterreinen van Excelsior Bouwel.  Wat vooraf ging : politie Brasschaat zette rond 21u de achtervolging in van een wagen met gestolen nummerplaat die een slimme camera (ANPR) aan de PZ gesignaleerd had.

De bestuurder en 1 kompaan vluchtten tegen erg hoge snelheid met gedoofde lichten over de E313 weg richting Hasselt.  De vluchters namen de afrit Herentals-West en reden aan de Lindekens richting Herenthout.  Ondertusssen was ook politiezone Neteland gealarmeerd.  Die kwam massaal ter plaatse.

Op de Herenthoutsesteenweg aan Excelsior Bouwel reden de vluchters frontaal op een tegenligger en knalden daarna op een woning.

De boeven zetten het op een lopen. Meteen zette politie Neteland en de collega's uit Brasschaat de achtervolging in met speurhonden.  Tot dusver zonder resultaat.  De helikopter van de federale politie werd opgeroepen maar die was niet ter beschikking.  Verschillende politiezones kammen nog de streek uit.

Er is veel schade aan het aangereden pand.  De brandweer Grobbendonk kwam het puin opruimen.

Politie Neteland deed een sporenonderzoek op het voertuig van de criminelen. Meteen werd ook het BIN-netwerk in de verre regio geactiveerd.

Journalist Bart Obbels lichtgewond

De aangereden bestuurder, journalist Bart Obbels (53) uit Grobbendonk, werd lichtgewond. Bart Obbels :'Ik heb veel geluk gehad.  Eerst een hevige knal tegen m'n wagen, en dan meteen 3 politiewagens met loeiende sirenes.  Overal politieagenten rond me heen getrokken wapens om die 2 gasten proberen te arresteren.  Oef, dat maak je maar één keer mee in je leven.  Nooit meer.'

De klap tussen beide Audi's was enorm. Bart Obbels dankt wellicht zijn leven aan de stevigheid van zijn wagen. 'Heel de motorkap was ineen geplooid, maar de kooi was intact", zegt Obbels. "Ik liep als bij wonder maar lichte verwondingen op. Ik ging naar de dokter met een stijve nek.'

Spannende politiethriller

Bart Obbels : 'Ik ben uitgestapt. Meteen daarna werd ik voorbijgelopen door inspecteurs met getrokken pistolen. Maar de boeven waren al achter een huis gelopen en via de tuin weggevlucht. Toen ik de politie zag lopen met wapens, besefte ik dat het echt gevaarlijk was. Als de boeven ook pistolen bij hadden, zou ik nog in een kogelregen terecht kunnen komen. Ik heb me meteen laag bij de grond gehouden, achter mijn auto."

Inbraakpoging in 3 wagens in Schoeterstraat Herenthout

Zaterdagmorgen werd er in de Schoeterstraat in Herenthout geprobeerd in drie voertuigen in te breken. De inbraakpogingen mislukten. De dieven konden niet met de wagens wegrijden. Mogelijk gaat het om de voortvluchtigen.

Wie verdachte personen in de regio opmerkt, belt politie Neteland 014-244 200.

Update :

In de loop van het weekend zou minstens één van de verdachten zijn opgepakt. Het zou gaan om criminelen uit de buurt van Charleroi.

Foto Nicholas / video Jurgen / NNieuws ©