"Eindelijk terug thuis na mijn vermoeiende, maar erg leuke tijd in Brazilië. De eerlijkheid gebiedt mij om toe geven dat ik enkele omweggeskes gemaakt heb. Zo zen ik eerst met de speedboot naar Havanna gevaren om daar de beste Mojito's van de wereld te gaan drinken. En daarna kon ik ni anders dan van de gelegenheid gebruik maken om ook effekes langs te gaan in Jamaica. Ik wou persé tegen de mannen  gaan zeggen hoe spijtig ik het vond dat ze er deze keer ni bij waren op het WK. Ik denk nog met heel veel plezier terug aan het WK van 1998, toen we allemaal met onze geel-groene sjaal om de haverklap "Ja man" riepen, ni omdat ze scoorden, want da konden ze eigenlijk ni zo goe, maar gewoon omdat het zo plezant was.
 
Terug in ons Belgenland maakte ik er dus dankbaar gebruik van dat alle Zomerbars dees week toch uitgeregend waren, en legde ik mij toe op het bekijken van de nationale en internationale competitie van de afgelopen week. Ik weet ni waaraan het just lag maar het leek toch wel of Murphy meer dan aanwezig was in binnen en buitenland. Waren het  misschien de naweeën van de supermaan van 10 augustus of is het de algehele opwinding over de aan de gang zijnde transfers? Wie zal het zeggen?
 
Vogelpoep voor Ashley Young
 
Den eerste geluksvogel (pun intended) was Ashley Young van Man United. In de wedstrijd tegen Swansea was hij zo hard van zijnen tak aan het maken, dat een duif besloot om iets te laten vallen in zijne mond. Zo iets verwachtte wel op het San Marcoplein in Venetië of misschien zelfs op de Place-m'as-tu-vu in Knokke, maar ni op een voetbalveld. Onnodig te zeggen dat Manchester United verloren heeft met 1 - 2. Het speelt nogal moeilijk met vogelpoep in uwe mond. Een slecht begin voor zittende coach Louis Van Gaal, het manneke is er zelfs van gaan rechtstaan.
 
In de Brugse Derby was het coach Preud'homme die het een beetje op zijn sesskes kreeg. Hij sloeg keihard op de bank wat al duchtig  verschieten was voor de rest. Maar daarna stampte hij nog een waterflesje keihard tegen het been van de ploegafgevaardigde. Die mens was helemaal van zijn melk, ge zou voor minder. Achteraf zei onze Michel "dattem zijn eigen meestal probeert rustig te houden, maar dat het niet altijd lukt". Wij bevelen in zo'n gevallen meestal een Temestakke of ne Xanax aan.  Da maakt het een beetje plezanter voor de mensen in uw onmiddellijke omgeving.
 
Fan geeft vrije trap
 
De match West Ham - Tottenham werd opgeschrikt door een overhevige supporter die besloot het heft in eigen handen te nemen. Hij rende het veld op en nam tot ieders stomme verbazing de vrije trap die eigenlijk voor Christian Eriksen bedoeld was. Het ventje deed da zelfs ni slecht. Er gaan geruchten de ronde dat hij gecontacteerd is voor een plaats in het Engelse elftal. Het kan alleen maar een verbetering zijn. Minder plezant was het voor de security die de longen uit zijn lijf liep achter de snelle fan, en hem maar veel te laat kon pakken.
 
Ook Racing Genk doelman Bizot kon spreken van ne minderen dag oep 't werk toen hij in de wedstrijd tegen Kortrijk met bal en al in de goal viel. Al goe dat Pélé Mboyo de blunder nog enigszins kon rechtzetten en er nog 1 - 1 van maakte. Maar ik heb zo'n vermoeden dat zijn waarde op de transfermarkt ni direct gestegen is na deze actie.
 
Santi Cazorla van Arsenal weet sinds dit weekend hoe Vanishing spray smaakt. De scheidsrechter spoot het goedje recht in zijn gezicht. Was het express of werd hij verrast door een plots opstekende windhoos?  We hebben er het raden naar. Den dopingtest van Cazorla na de match leverde in ieder geval bizarre resultaten op.
 
Dan was er ook nog Bastia speler Brandao die het nodig vond om in de spelerstunnel Paris Saint Germain speler Thiago Motta een kopstoot van formaat te geven, maar het allerkwaadste was toch wel Fred Vanderbiest, de coach van Oostende, toen hij in de match tegen KV Mechelen een supporter "haal die zwarte eraf" hoorde roepen, doelend op Coulibaly. Zoiets kunnen we natuurlijk niet tolereren. Ten eerste ni omda ge zoiets ni roept en ten tweede omdat als we alle mannen met een iets donkerdere huidskleur van het veld halen, we nog amper een parochieploegske bijeen krijgen. Het is ni voor niks dat één van de weinige topspelers die nog uit de echte Vlaamse klei getrokken is, De Bruyne heet.
 
De schoon momenten dees week kwamen van Aiden McGeady van Everton die in de wedstrijd tegen Leicester vriend maar vooral vijand het nakijken gaf met een schitterend doelpunt voorbij de doelman en zes verdedigers. En van  Andrea Pirlo van Juventus die scoorde tegen Singapore XI met een vrijshop onder de muur door. De Indonesiërs wisten niet wat ze zagen. Ze gaan in het vervolg mannen met grotere voeten opstellen.
 
Zoals ik al zei, het was een bewogen voetbalweek. Dat belooft voor de rest van de competitie. Vermits volgens onze weervrouw de zomer toch naar de vaantjes is, zet ik mij de komende weken in mijne zetel en hou ik u op de hoogte."

Tris