"In de Jupiler Pro League wacht Westerlo tegenstander Anderlecht op. Het weer mag dan wel serieus tegen zitten, de mannen zijn er klaar voor.
 
Dat bewijzen ze al direct in het begin van de wedstrijd als Van Langendonck een schot op doel van Mitrovic stopt. Het ziet ernaar uit dat paars-wit beter op zijn tellen kan passen. Zeker omdat iets later blijkt dat Murphy niet direct aan hun kant staat. Mbemba kopt immers na een minuut of 20 de bal in eigen doel. Van een tegenslag gesproken.
 
Bij Westerlo klagen ze echter ni. Ze krijgen er eens zo veel moed op en nog voor de rust brengt Geudens de stand op 2 - 0. Het wordt precies al een stuk zonniger boven het Kuipje, of zou de verschijning van Laura, vriendin van Steven Defour er voor iets tussen zitten? Ze mag er dan ook meer dan wezen, al gaan haar mondhoeken wel naar beneden wanneer overijverige Anderlecht supporters een spandoek met de woorden "Defour once a zero always a zero" omhoog steken. Zijn verleden bij aartsrivaal Standard ligt toch nog zwaar op de maag precies. Maar zelfs met een sip gezicht, blijft ze er stralend uitzien.  Er mag dan over gediscussieerd worden of Defour een goeie smaak heeft bij het kiezen van een club, wat vrouwen betreft heeft het ventje een heel goei goesting.
 
De Steven mag echter nog niet spelen en daarom rest coach Hasi niks anders dan in de tweede helft Suarez als ultiem redmiddel op het veld te zetten. Geen slechte beslissing, zo zal al direct blijken want na nog geen 5 minuten op het veld geeft hij een pracht van een assist en kan Cyriac de stand op 2 - 1 brengen.
 
Een dikke tegenslag voor Westerlo en het wordt nog erger als blijkt dat het geluk de kant van de tegenstanders kiest. Annys krijgt namelijk in de eigen 16 de bal tegen zijn arm. Hands beslist den arbiter en Tielemans mag het strafschop binnen trappen voor Anderlecht. Stand 2 -2 en dit blijft ook ineens de eindstand.
 
De match die zo veelbelovend begon voor onze helden van Westel, eindigt uiteindelijk op een gelijkspel. Maar vermits Anderlecht hier zijn eerste punten verliest en Westerlo met 8 punten flink mee vooraan blijft staan, is er nog reden genoeg om te feesten. Dit soort voetbal mogen ze ons meer voorschotelen dit seizoen, maar dan liefst volgende keer met winstcijfers voor de Kemphanen."Tris

foto: Leo Brouwers/Nnieuws.be